Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Boost je zelfvertrouwen met deze 4 tips!

shana
4 min read

Een droomjob zoeken, je ware liefde vinden of een marathon lopen.  Wat je ook doet, je hebt voor heel wat dingen een hoop zelfvertrouwen nodig. Iedereen wordt met een gezonde dosis zelfvertrouwen geboren, maar sommige ervaringen kunnen deze naar beneden halen. Hierdoor komen er heel wat negatieve gedachten naar boven, die je zelfvertrouwen kunnen schaden. Gelukkig zijn er heel wat tips om je zelfvertrouwen terug een boost te geven en je gevoel van eigenwaarde op te krikken.

1. Accepteer elk compliment

Wanneer iemand je een compliment geeft, krijg je automatisch een zelfverzekerd gevoel. Hierbij is het belangrijk dat je dat compliment aanneemt. Lach het niet weg, maar dank de persoon in kwestie. Geniet er dus van als iemand je een compliment geeft en haal jezelf niet naar beneden. Het heeft helemaal geen zin om te zeggen: “Oh, echt? Ik vind eigenlijk niet dat…”.

Geef iemand anders ook eens een compliment. De persoon in kwestie zal je heel erg bedanken, waardoor jij een goed en zelfverzekerd gevoel krijgt. Bovendien is de kans groot dat je door deze persoon een compliment terug krijgt.

2. Ga regelmatig sporten

Sporten heeft een groot effect op je zelfvertrouwen. Zo zorgt sporten ervoor dat zowel je fysieke als mentale welzijn een essentiële bijdrage levert. Ga dus meer sporten en voel je fitter, vitaler en heb meer energie. Je zal het gevoel krijgen dat je veel meer aankan en succesvol bent. Ook zal je je beter voelen over je lichaamsbeeld en zal je zelfvertrouwen snel stijgen. Kom dus snel uit die zetel en ga wandelen, fietsen, joggen, zwemmen etc.

Om je zelfvertrouwen te boosten, is het goed om af en toe een uitdaging aan te gaan. Wanneer je in een uitdaging slaagt, zal je veel meer zelfvertrouwen ontwikkelen. Dat kan je perfect combineren met sporten. Daag jezelf uit om iets langer te sporten, je scores te overtreffen of doe mee aan bepaalde activiteiten of wedstrijden. Blijf wel realistisch en zorg dat het gezond blijft. Wanneer je veel te hoge eisen stelt, zal je elke keer teleurgesteld worden en zal dit een negatief effect hebben op je zelfvertrouwen.

3. Leer iets nieuws

Leer eens een nieuwe vaardigheid in je vrije tijd, zoals een taal leren, je wiskundekennis verbeteren enzovoort. Dat zorgt ervoor dat je zelfvertrouwen op dezelfde manier de hoogte ingaat zoals een loonsverhoging dit doet. Volwassenen die een bepaalde cursus gaan volgen, zullen ook over een betere gezondheid beschikken en zullen minder depressief zijn.

4. Straal zelfvertrouwen uit

Je zal veel meer zelfvertrouwen uitstralen, wanneer je een goede houding aanneemt. Loop dus met een rechte rug rond, hou je hoofd recht en laat je schouders niet hangen. Maak voldoende oogcontact en probeer zo weinig mogelijk naar de grond te kijken. Andere tips zijn:

  • Veel lachen en glimlachen
  • Interesse tonen in anderen
  • Rustig praten
  • Positief over jezelf zijn

Wees zelfverzekerd en vertrouw op jezelf. Je zal zien dat het niet zo moeilijk is om je gezonde dosis zelfvertrouwen te ontwikkelen. 

Door shana

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…