Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Deze afbeelding bepaalt of je verlegen of zelfzeker bent

Joke Vereecken
3 min read

Elke week staat TikTok vol pareltjes. Soms zijn het lifehacks, soms zijn het grappige hypes en soms zit er meer achter. Deze week gaat het over een TikTok die bepaalt of je verlegen of zelfzeker bent. In de video zit een afbeelding waarin je twee verschillende dingen kunt zien. Wat je als eerste ziet, zegt veel over je persoonlijkheid.

TikTok is meer dan alleen dansjes. Op de app staan namelijk ook veel tips, tricks en zelfs persoonlijkheidstesten. Het is dat laatste dat we nu uitlichten. TikTokker Charles Meriot (@charlesmeriot) deelde een video waarin één afbeelding centraal staat. Die afbeelding zou bepalen of je een verlegen of zelfzekere persoon bent.

Lippen of kippen?

Optische illusies die bepalen wat voor soort persoon je bent, zijn niets nieuws. Die kunnen namelijk aantonen hoe je brein werkt, en dat kan op zijn beurt dan weer in contact staan met een bepaald persoonlijkheidskenmerk. En dat is ook het geval in deze TikTok van Charles Meriot.

Op de foto zie je ofwel een mond met daartussen een bolletje, ofwel een kip. ‘Als je de kip als eerst ziet, dan wil dat zeggen dat je een verlegen persoon bent die enkel in de belangstelling wil staan als je je goed voelt’, zegt Meriot erover. ‘Als je eerst de mond ziet, dan ben je zelfzeker, sterk en onafhankelijk’, gaat hij verder. Maar dat zou volgens hem ook een negatieve bijklank hebben. Bij de mond zou je namelijk ook koppig en agressief kunnen zijn als de dingen niet gaan zoals jij wil.

Onder de video vertelden een aantal TikTok-gebruikers alvast wat hun uitkomst was. Sommigen zagen zelfs na de uitleg nog steeds maar een van de twee dingen. Voor hen is hun persoonlijkheid dus écht duidelijk. Maar anderen vonden dan weer het tegenovergestelde van wat ze verwachtten. Het valt dus te betwijfelen of de test echt altijd klopt.

Bekijk de TikTok hier:

@charlesmeriot #greenscreen #takeaNAIRbreak #CatOnALeash #charlesmeriot #illusion ♬ As It Was – Harry Styles
Door Joke Vereecken

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…