Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

11 tips voor als het allemaal even tegenvalt

Bram
3 min read

Een ongeluk komt nooit alleen wordt weleens gezegd. Soms lijkt het alsof niets lukt en alles tegenvalt. Deze 11 tips kunnen je helpen als het leven even niet mee zit.

1.Een andere omgeving

Breng eens enkele uurtjes door op een nieuwe leuke plaats. Gewoon de andere omgeving alleen kan er al voor zorgen dat je een andere kijk op het leven krijgt. En als je geluk hebt vind je misschien de oplossing die je nodig had.

2.Ga sporten

Kleine doelen zoals 5 kilometer kunnen lopen geven je extra zelfvertrouwen. Een gezonde geest in een gezond lichaam! En door al dat sporten maakt je lichaam extra gelukhormoon aan.

3.Doe een grote schoonmaak

Het is leuk om vrij na te denken en opgelucht te ademen in een opgeruimd huis. Gooi onnodige spullen weg. Het zal ook je geest vrij maken.

4.Ontmoet nieuwe mensen

De mensen rondom ons beïnvloeden de manier waarop we denken. Het is goed om nieuwe leuke mensen in ons leven toe te laten, ze denken anders dan wij en kunnen misschien helpen.

5.Geef jezelf een rustpauze

Soms moet je jezelf een beetje rust gunnen. Blijf gewoon een paar dagen thuis, je kan kalmeren en alles eens goed overdenken.

6.Geef jezelf een nieuwe look

Met een nieuw haarstijl, make-up en nieuwe kleren heb je een nieuwe kijk op jezelf. Verwen jezelf!

7.Vraag advies

Het is oké om hulp te vragen. Als alles fout loopt kan je advies vragen aan iemand die iets gelijkaardig heeft meegemaakt. Of vraag het aan je mama, zij zal je altijd begrijpen.

8.Begin gezond te eten

Als we ons slecht voelen is het vaak onweerstaanbaar om ons te troosten met comfort food. Helaas voelen we ons achteraf vaak nog slechter. In moeilijke tijden kunnen we daarom beter granen, groenten en fruit eten. Geef je lichaam de vitaminen die het nodig heeft.

9.Leer iets nieuw

Nieuwe vaardigheden zijn nieuwe kansen. Je zal ook meer zelfvertrouwen krijgen om je problemen aan te pakken.

10.Probeer iets waar je bang van bent

Eén kleine overwinning kan veel betekenen. Als we onze angsten overwinnen krijgen we meer zelfvertrouwen om ook onze problemen aan te pakken.

11.Vergeef jezelf en vergeef anderen

Als we onszelf en anderen vergeven laten we het verleden achter ons. Alleen zo kunnen we doorgaan met een glimlach.

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…