Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

7 tips voor het vinden van een date

Bram
4 min read

Als je op zoek bent naar een leuke date, kun je deze op vele verschillende plaatsen tegen komen. Op deze pagina worden zeven belangrijke tips beschreven voor het vinden van een date, voor als jij actief op zoek wil gaan naar een leuke date of serieuze relatie. 

Tip 1: kijk eens in je directe omgeving

Als je op zoek bent naar een leuke date, hoef je helemaal niet meteen voor de moeilijkste weg te kiezen. Wellicht heb je namelijk in je directe omgeving, zoals in je vriendengroep, op je werk of in je woonwijk of appartementencomplex ook leuke potentiële dates rondlopen. Het voordeel van een potentiële date in je directe omgeving, is dat je vaak weet of deze persoon vrijgezel is of niet. Met deze informatie kun je vervolgens gemakkelijk contact zoeken en misschien zelfs een date inplannen.

Tip 2: vraag om hulp

Heb je niemand in je directe omgeving waar je misschien mee op date zou kunnen, dan kun je het iets verder zoeken door anderen om hulp te vragen. Vraag eens na bij je vrienden of vriendinnen of zij geen leuke date voor jou kennen en laat je subtiel koppelen. Koppelen klinkt misschien wat achterhaald en kinderachtig, maar er zijn veel mensen die op deze manier in aanraking zijn gekomen met hun perfecte partner. Onderschat de kracht van het koppelen dan ook zeker niet. 

Tip 3: ga eens uit

Het uitgaansleven staat erom bekend gedomineerd te worden door singles. Niet iedereen die in een café of club te vinden is, is daadwerkelijk single, maar als je echt op zoek bent naar een leuke date kun je het uitgaansleven eigenlijk niet negeren. Ga eens op stap in je eigen omgeving of stad en je komt vanzelf leuke singles tegen. En door op stap te gaan in je eigen omgeving of stad, is de kans groot dat deze singles uit dezelfde omgeving komen en dus zeer goed potentieel datemateriaal zijn. Extra voordeel: in het uitgaansleven wordt vaak alcohol gedronken. Met één of twee glazen achter de kiezen is het niet alleen gemakkelijker om mensen aan te spreken, maar zijn mensen vaak ook losser en minder gesloten. Dit maakt het vinden van een date gemakkelijker. Logischerwijs is het niet aan te raden om te veel te drinken, want niemand wil op date met iemand die dronken is. 

Tip 4: start met online dating

Als je alle bovenstaande tips hebt geprobeerd en je hebt nog steeds geen leuke date gevonden, kun je ook starten met online dating. Dit is een vrij toegankelijke en gemakkelijke manier om leuke singles te ontmoeten en elkaar beter te leren kennen. Daarnaast kun je altijd en overal gebruik maken van de diensten van datingsites, zodat je op alle mogelijke momenten van de dag leuke singles kan ontmoeten. Online dating is dan ook zeker de moeite waard als je op zoek bent naar een leuke date of serieuze relatie.

Tip 5: heb vertrouwen

Ook als het nog niet gelukt is om een leuke date te vinden, is het belangrijk om niet meteen het vertrouwen te verliezen. Iedereen vindt uiteindelijk wel een leuke partner, dus dat gaat jou ook lukken. Verlies je het vertrouwen, dan kom je in een negatieve spiraal terecht. De kans dat je nu nog een leuke date vindt, is klein. 

Tip 6: geef het tijd

Er wordt niet voor niets gezegd dat je meestal een leuk persoon ontmoet als je hier eigenlijk niet naar op zoek bent. Ga dan ook niet fulltime hopeloos op zoek naar een leuke date, maar laat het op je afkomen. Onderneem leuke activiteiten met familie, vrienden en collega’s en wie weet kom je tijdens deze activiteiten wel een leuke date tegen. Soms duurt dit wat langer, maar geef je liefdesleven tijd en wacht op wat Cupido je te bieden heeft.

Tip 7: wees niet te kieskeurig

Natuurlijk mag je eisen hebben, maar de mensen die het meest kieskeurig en kritisch zijn, zijn vaak de mensen die als laatst over blijven. Niemand is perfect, jijzelf ook niet, dus ga niet op zoek naar de perfecte partner. Date er gewoon rustig op los, leer meerdere mensen kennen en bekijk te zijner tijd wie je wel en niet leuk vindt. Wijs niemand af op een klein minpunt, maar wees eerlijk. Jij bent zelf toch ook niet perfect?

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…