Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Met deze datingtips heb je gegarandeerd succes!

Olivier
4 min read

Als je een date hebt, is het logisch dat je wat zenuwachtig bent. Want waar ga je het over hebben en welke onderwerpen moet je absoluut vermijden? Hoe zorg je ervoor dat er geen stiltes vallen? En wat moet je doen als je afscheid van elkaar neemt, om het afscheid op een zo min mogelijk ongemakkelijke wijze te laten verlopen? Allemaal niet evident!

In dit artikel zetten we daarom een aantal belangrijke datingtips in de vorm van do’s en don’ts die zowel vrouwen als mannen kunnen hanteren voor een perfecte date op een rij!

Do’s voor een perfecte date

Om je date zo goed mogelijk te laten verlopen, kun je rekening houden met de volgende zaken:

  1. Luister goed naar wat de ander te vertellen heeft. Als je een vraag stelt, is het belangrijk om na het stellen van de vraag niet meteen weg te dromen en te stoppen met luisteren. Als je niet of niet goed luistert naar het antwoord dat je krijgt, val je zo door de mand en kom je over als een ongeïnteresseerde gesprekspartner.
  2. Stel de juiste vragen. Vragen die je altijd kunt stellen tijdens een date zijn vragen over het werk, vragen over activiteiten die je gesprekspartner in zijn of haar vrije tijd graag onderneemt en vragen over vrienden en/of familie.
  3. Kies een geschikte date voor de eerste date. Als je een eerste date hebt, is het altijd veilig om wat met elkaar te gaan drinken op het terras. Ken je elkaar al beter, dan is het ook leuk om samen wat te gaan eten.
  4. Kies de juiste outfit. De kleding die iemand draagt, zegt veel over de betreffende persoon. Wat belangrijk is bij de eerste date, is dat je je kleedt zoals je je normaal ook zou kleden. Draag je in je dagelijks leven altijd streetstyle kleding en houd je absoluut niet van de zakelijke look? Kleed je dan tijdens je date ook volgens jouw smaak en je laat meteen de juiste indruk achter over jezelf als persoon.
  5. Overhaast niets. Zeker als je een eerste date hebt, is het belangrijk om elkaar goed te leren kennen. Dit doe je door niets te overhaasten en gewoon bij de basis te blijven. Voelt het echt goed en heb je het idee dat er een klik is? Dan kun je altijd nog wat meer prijsgeven over jezelf. Dit kan overigens ook tijdens latere dates.

Don’ts

Naast verschillende do’s voor een leuke date, zijn er ook enkele belangrijke zaken die je zeker niet moet doen als je een date hebt. Die zaken kan je samenvatten in de volgende don’ts:

  1. Alleen maar over jezelf praten. Tijdens een date is het de bedoeling dat je elkaar leert kennen. Dit wil zeggen dat je niet steeds zelf aan het woord bent, maar ook naar de ander luistert. Praat dus niet alleen over jezelf en geef de ander ook de tijd om te praten.
  2. Over je ex praten. Misschien denk je nog regelmatig aan je ex, maar dat wil niet zeggen dat je dit gespreksonderwerp moet oprakelen tijdens een date. Je date wil niet weten wie je ex is en wat er met je ex is gebeurd, zoals jij dat ook niet over zijn of haar ex wilt weten. Vermijd dit onderwerp dan ook.
  3. Te veel drinken. Een date is spannend, zeker, maar het flink op een drinken zetten om de zenuwen wat te verminderen is absoluut geen goed idee. Niemand wil op date met iemand die dronken is, dus houd je een beetje in.
  4. Liegen. Misschien is het verleidelijk om je functie bij je werkgever wat positiever uit de doeken te doen en te vertellen dat je leiding hebt over twintig personen, maar als dit niet het geval is kun je je beter inhouden. Overdrijven mag, tot op een bepaald niveau. Liegen is absoluut niet aan te raden. Want wat moet je zeggen als je jouw date beter leert kennen en ze erachter komt dat je helemaal geen managersfunctie hebt? Dat zorgt alleen maar voor ongemakkelijke situaties en misschien zelfs een vertrouwensbreuk, dus probeer niet te liegen!

t

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…