Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Singles hebben door corona meer nood aan partner: zo date jij coronaproof!

Nona Heremans
4 min read

Uit een onderzoek van Meetic en iVox is gebleken dat Vlaamse singles sinds de coronacrisis meer nood hebben aan het vinden van een partner. Daarom zijn online datingplatformen populairder dan ooit tevoren. Klaar voor een stapje verder? Zo organiseer jij een gezellige (én veilige) eerste date in volle coronacrisis!

Meer dan een kwart van de Vlamingen (27%) geeft in het onderzoek aan een datingsite te gebruiken of al te hebben gebruikt. En maar liefst 82% van de online daters is ooit al eens op date geweest met iemand die ze via een online datingsite hebben leren kennen. Zeven op tien online daters willen hun gesprekspartner dan ook zo snel mogelijk ontmoeten na een eerste (online)kennismaking. Dat is door de huidige maatregelen natuurlijk een pak moeilijker. Met deze tips pak je het origineler aan:

1. Spotify to the rescue

‘Muziek is de soundtrack van je leven’, wordt al eens gezegd. Iemand écht leren kennen doe je dus door zijn of haar muziekstijl te leren kennen. Maak samen een playlist met jullie favoriete nummers. Wedden dat achter elk liedje een ontroerend, spannend of verrassend verhaal zit? Zo kom je bij ieder liedje meer over elkaar te weten.

2. Sporten is gezond

Elkaar buiten ontmoeten mag. Stippel daarom een toffe wandeling of fietsroute uit om elkaar een hele dag lang te leren kennen. In dit artikel vind je alvast de favoriete natuurplekken van de redactie. Neem voor ‘s middags je eigen picknick mee. En waarom geen flesje wijn en hapjes om samen te aperitieven?! Mag het wat uitdagender? Ga dan samen padel spelen. Om de sport te beoefenen, moet je eigenlijk met vier zijn. Neem daarom elk een vriend of vriendin mee en maak er zo meteen een double date van.

3. Spelen, niet vervelen

Fysieke contacten beperk je best nog zoveel mogelijk, maar op online contact houden staat natuurlijk géén limiet. Eens iets anders doen dan Zoomen of Facetimen? Probeer eens een online gezelschapsspel te spelen. Wie van jullie twee kan het slechtst tegen zijn verlies? Geen idee welk online spel je wilt spelen? Wij tippen er alvast vijf leuke in dit artikel!

4. Museumbezoek

Musea zijn (gelukkig) gespaard gebleven van de strengere maatregelen. De meeste musea kan je dus gewoon bezoeken, zolang je op voorhand een tijdslot reserveert. Cultuur, geschiedenis, kunst of architectuur, zoek een thema dat jullie allebei interesseert en bezoek een museum waar geen van beiden al geweest is. Achteraf iets gaan drinken zit er niet in, maar misschien kun je wel ergens take-away koffie kopen en die op een gezellig plekje opdrinken.

5. Verras elkaar

In deze bizarre tijden is het niet altijd evident om origineel en onverwacht uit de hoek te komen. Probeer elkaar daarom op andere manieren te verrassen. Bestel voor de ander bijvoorbeeld jouw lievelingsgerecht bij een take-awayrestaurant. Schrijf een liefdesbrief, laat bloemen aan huis leveren of stel zelf een ontbijtmand samen. You’ve got this!

Door Nona Heremans

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…