Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Van Monopoly tot Rummikub: 5 online gezelschapsspelen om met vrienden en familie uit te testen

Nona Heremans
5 min read

Fysieke contacten beperk je best nog zoveel mogelijk, maar op online contact houden met vrienden en familie staat natuurlijk géén limiet. Om eens iets anders te doen dan zoomen met collega’s, quizzen met vrienden of facetimen met familie, tippen wij vijf spelletjes om online met elkaar te spelen.

1. Draw Something Classic

Deze app is de online versie van het eeuwenoude spel Pictionary. Draw Something Classic bestaat al sinds 2012 en was toen het net uitkwam razend populair. Net zoals de gewone Pictionary is er één persoon die iets tekent en moet de andere raden wat het is. Het leuke is dat de persoon die moet raden écht ziet hoe die andere persoon de tekening maakt. De tekenaar kan kiezen tussen drie verschillende woorden met verschillende moeilijkheidsgraden: hoe moeilijker het woord, hoe meer punten je ermee kunt verdienen.

  • 4,2/5 op Google Play
  • 4,4/5 op Apple Store

2. Scrabble GO

Een van de klassiekers der bordspelen is ongetwijfeld Scrabble. Het woordspel bestaat al sinds begin vorige eeuw maar werd pas rond de jaren ’50 helemaal populair na een paar aanpassingen in de regels. Ondertussen wordt het spel wereldwijd gespeeld en bestaat het in 29 verschillende talen. Sinds een tiental jaar kun je het spel ook online spelen. In de app neem je het op tegen vrienden, familieleden of onbekenden. Daarnaast zijn er ook verschillende soorten woordzoekers en spelletjes die je tegen de tijd speelt.

  • 4,2/5 op Google Play
  • 4/5 op Apple Store

3. Monopoly

Nog zo’n spel dat al generaties meegaat is Monopoly. De moderne app van het bordspel heeft alle functies en mogelijkheden die het offline spel ook heeft. Het grootste voordeel (of voor sommigen een nadeel) aan de online versie: er kan niet meer vals gespeeld worden! Je kunt er in de app ook voor kiezen om een ‘kort’ spel te spelen, dan vallen er bijvoorbeeld een paar vakken van het spelbord weg. De app kost € 4,49 maar is nadien wel volledig reclamevrij én enorm gebruiksvriendelijk.

  • 4,3/5 op Google Play
  • 4,6/5 op Apple Store

4. Among Us

Among Us is een videospelletje dat nog maar sinds 2017 bestaat. Je kunt het vergelijken met een mix tussen de spelen Weerwolven van Wakkerdam en De Mol. In een ruimteschip zit een groep bemanningsleden en een groep bedriegers. Het is aan de Crewmembers (bemanning) om de Imposters (bedriegers) te ontmaskeren en de moorden op te lossen. Tijdens het spel kun je met je medespelers contact houden en overleggen via een chat- of videocall.

  • 4,5/5 op Google Play
  • 4,5/5 op Apple Store

5. Rummikub

Het spel dat ieder familiefeest minstens één keer wordt bovengehaald: Rummikub! Ook deze feestdagen kun je het spel met heel de familie spelen, maar dan online. De persoon die als eerste al zijn blokjes op tafel legt, wint. Je kunt ook solo tegen de computer spelen of met spelers van over heel de wereld. Wist je trouwens dat het spel al sinds de jaren dertig bestaat en dat er zelfs een wereldkampioenschap wordt georganiseerd?

  • 4,6/5 op Google Play
  • 4,4/5 op Apple Store

Door Nona Heremans

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…