Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Mentaal welzijn boven: 5 podcasts over mentale gezondheid

Sien Vanneste
5 min read

Mentale gezondheid komt meer en meer uit de taboesfeer en daar willen wij ook graag bij helpen. Want als je voor jezelf zorgt, dan reflecteert dit op elk vlak van je leven. Ook in ons nieuwe nummer leggen we de focus op mentale gezondheid. Wij tippen vijf podcasts rond mentale gezondheid.

1. Onbespreekbaar

De podcast Onbespreekbaar is misschien wel de nummer 1 podcasts in België rond mentale gezondheid. Bezielers Jef Willem en Nicolas Overmeire willen dat mentale gezondheid bespreekbaar is. Ze bespreken heel wat verschillende onderwerpen, van rouw tot kwetsbaarheid en van omgaan met negativiteit tot liefdesverdriet. Check ook zeker hun Instagramaccount waar ze ook op dit plekje van het internet taboes bestrijden. Liever iets te lezen? Dan kun je ook hun boek ‘Omdat we hier niet genoeg over praten’ in huis halen.

Gratis te beluisteren via Spotify.

2. De BOOST! podcast

Diëtiste Celien Rombouts en personal trainer en psychologe Gudrun Hespel startten in oktober 2020 met hun podcast BOOST!. Daarin komen allerhande topics aan bod met een grote focus op je goed voelen in je vel. Er komen ook heel wat gasten aan bod.

Gratis te beluisteren via Spotify.

3. Radio Headspace

De app Headspace ken je waarschijnlijk wel, maar deze populaire mediatie-app heeft ook zijn eigen podcast. De afleveringen zijn telkens rond de vijf minuten, waardoor je ze gemakkelijk tussendoor kunt luisteren. Ze brengen weetjes en tips rond mindfulness en mentaal welzijn.

Gratis te beluisteren via Spotify.

4. Psychologists off the Clock

In deze podcast brengen drie klinische psychologen je inzichten uit de psychologen die in je kunt inzetten in verschillende domeinen van je leven. Met al meer dan 250 afleveringen ben je even zoet. Je kunt je dus installeren in de zetel, dekentje erbij en een dampende mok chocomelk om zo meer inzicht te krijgen in je mentale welzijn.

Gratis te beluisteren via Spotify.

5. Mental Illness Happy Hour

Amerikaanse stand-up comedian, Paul Gilmartin, begin in 2011 met zijn podcast Mental Illness Happy Hour. Een uur lang (en vaak nog langer) nodigt hij verschillende gasten uit om te praten over mentale problemen. Dit kunnen artiesten, vrienden of experts zijn. Het doel van de podcast is een veilige plek creëren, waar mensen met mentale issues zich niet alleen voelen en hoop uit kunnen putten.

Gratis te beluisteren via Spotify.

Lees meer over mentale gezondheid in het nieuwe nummer van Gezond. Lees hier wat er nog allemaal instaat.

Door Sien Vanneste

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…