Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

6 goede redenen voor een heerlijke massage

shana
3 min read

Een massage is dé ideale ontspanning na een drukke werkdag. Het is meer een gezondheidsproduct dan een luxeproduct. Studies hebben bewezen dat massages een ontstekingsremmende werking hebben en stress kunnen verlichten. Zelfs 10 minuutjes kunnen al wonderen verrichten. Massages hebben nog tal van andere gezondheidsvoordelen. Wij sommen er alvast 6 op!

1. De ideale ontspanning

Een massage is gewoon een ideale ontspanning om jezelf eens lekker in de watten te leggen. Door te masseren ontspant het spierweefsel. Zo geeft het je de ruimte om alles terug te relativeren. Het is geen noodzaak om ergens last van te hebben, met een massage kan jij gewoon even tijd voor jezelf nemen. Eens lekker ontspannen hoort ook bij de redenen om een massage te krijgen ;-).

2. Verlicht depressie

Een massage is een ideaal medicijn om depressie te verlichten. Tijdens een massage wordt er minder cortisol (stresshormoon) gestimuleerd. Dit resulteert in een ontspannend gevoel en het brengt de bloeddruk omlaag.  Een massage zorgt ook voor de aanmaak van serotonine en dopamine, deze stoffen zorgen voor een blijer gevoel, een goed humeur en meer zelfvertrouwen.

3. Verlicht angst en stress en spanningen

Na een drukke werkweek, is niets beter dan een massage. Angst, stress en spanningen zetten zich vast in ons lichaam. Sommigen krijgen last van hoofdpijn, anderen van stijfheid bijvoorbeeld in de rug. De spanningen zijn duidelijk voelbaar in ons lichaam. Dat betekent dat jouw lichaam een massage nodig heeft. Een massage ontspant het spierweefsel, waardoor je mentaal weer tot adem kan komen.

4. Bevordert de slaap

Ben jij ooit al in slaap gevallen tijdens een massage? Des te meer bewijs dat een massage de slaap bevordert. Door de aanmaak van deltagolven in het brein, worden deze verbonden aan een diepe slaap. Daarom zal je dus gemakkelijker in slaap vallen. Bovendien komt je lichaam ook tot rust. Ook een gezichtsmassage kan je bloeddruk verlagen en slaapverwekkend werken.

5. Betere doorbloeding

Een massage stimuleert de doorbloeding. De bloedvaten verwijden tijdens een massage, waardoor er meer bloed kan doorstromen. Hoe groter de bloedcirculatie, hoe meer afvalstoffen verwijdert kunnen worden uit het lichaam.

6. Vermindert spierpijn

Massages verminderen de spierpijn, maar werken ook als pijnstiller. Endorfine is een typische lichamelijke pijnstiller. Dat zorgt voor pijnstillende kwaliteiten. Ook bij mensen die veel sporten en vaak last hebben van gespannen spieren kan een massage wonderen doen. Een massage helpt de spieren versoepelen en versnelt het genezingsproces. Zo zal een massage er ook voor zorgen dat sporten lichter aanvoelt.

Kortom, laat je masseren want massages zijn dus effectief voor jouw gezondheid!

Door shana

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…