Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

8 tips om gelukkiger door het leven te gaan

shana
4 min read

Sommigen denken dat het onmogelijk is om blij te zijn met zichzelf en de dingen rondom hen. Je moet leren accepteren wie je bent en jouw gebreken leren aanpakken. Van zodra je onderstaande tips leest, zal je merken dat blij zijn met jezelf niet zo moeilijk is als je denkt. Geluk zit verscholen in de kleine dingen. 

1. Blij zijn met wat je hebt

We moeten leren om de dingen te accepteren zoals ze komen. We besteden te veel tijd aan klagen over dingen, het is een verspilling van tijd en moeite. Om gelukkiger te worden moeten we genieten van wat we hebben. Haal je geluk uit de kleine dingen. Kies voor een lekkere en gezonde maaltijd, waar je al een hele dag naar uitkijkt. Geniet ’s avonds van een glaasje rode wijn bij je favoriete programma of film.

2. Begin de dag goed

Probeer van iedere dag iets moois te maken, en begin de dag goed. Ga bijvoorbeeld douchen met je favoriete muziek. Je zal merken dat douchen een stuk leuker wordt wanneer je kan meezingen met je favoriete muziek. Start je dag met een lekker en gezond ontbijt. Ontbijt is de bron van brandstof tijdens de dag, sla deze dus zeker niet over! Ontbijt samen met je gezin en praat over leuke dingen van de komende dag.

3. Ga bewegen

De lente is bijna in het land! Ga eens lekker wandelen met de hond in de natuur, alles is weer in volle bloei en het geluid van zingende vogels maken je meteen een stuk gelukkiger. Je voelt je fijner wanneer je een uurtje bent gaan wandelen, je leven ziet er meteen zonniger uit.

Lichaam en geest zijn nauw met elkaar verbonden, doe iets praktisch en ga bewegen. Je hersenen maken namelijk stofjes aan bij verschillende handelingen, die je gelukkiger doen voelen.

Of ga eens gaan shoppen, op korte termijn zal je je gelukkiger voelen wanneer je nieuwe spulletjes of kledij hebt. Heb je toch geen zin om de deur uit te gaan? Ga dan online op zoek naar iets moois en verwen jezelf met iets nieuws!

4. Voldoende slapen

Is het niet fantastisch om uitgeslapen wakker te worden en een dag te beginnen vol energie? Dit is meteen de reden om vroeger te gaan slapen. Genoeg slaap doet wonderen met je lichaam. Voldoende slaap zorgt voor een goed humeur en je batterijen zijn weer opgeladen.

5. Denk positief

Stop de negativiteit in je omgeving, durf assertief te zijn en op te komen tegen negativiteit. Ga positief denken. Het helpt je om vlotter en succesvoller om te gaan met je dagelijkse bezigheden. Door positief te denken krijg je meer voldoening in het leven.

6. Vergeet niet te lachen

Wanneer je lacht, ben je automatisch vrolijker en zekerder. Onderzoek heeft aangetoond dat lachen een geluksgevoel teweegbrengt. Lachen maakt je vanzelf gelukkiger, zo eenvoudig is dat.

7. Vrienden en familie

Leg Facebook en de smartphone even aan de kant en maak eens tijd vrij voor familie en vrienden. Een goede relatie met familie en vrienden is een belangrijke bron van geluk, maak daar dan ook gebruik van! Niets kan je een beter gevoel geven dan te weten dat iemand er is voor je, dat je op iemand kan rekenen als het even slecht gaat. Spreek af en maak samen plezier, bovendien kan je je op iets leuks verheugen.

8. Stop met zeuren

Zeuren, we doen het allemaal wel eens. Maar weet waar je grenzen liggen, zorg dat het geen gewoonte wordt. Op den duur zullen mensen er zich aan storen. Zeuren brengt negativiteit mee in je leven en zorgt voor minder energie.

We weten wat ons gelukkig maakt, maar toch zoeken we redenen om dat niet te doen. Maak tijd vrij om eens leuke dingen te doen en be happy! 

 

Door shana

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…