Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Waarom shoppen in Primark zo leuk is?

Camille
3 min read

Goed nieuws voor de shopaholics onder ons! Iedereen die modebewust is kan het zeker niet ontgaan zijn dat er vandaag een 2de Primark winkel in België open gaat. Het is eindelijk zo ver. Vanaf nu moeten we niet helemaal meer tot in Luik om de populaire modeketen Primark te bezoeken.

Nieuwstraat Brussel

De nieuwe Primark opent de deuren in de Nieuwstraat in Brussel. Het is na Luik, de 2de vestiging in België. Met de 3000m² is een bezoek aan de winkel sowieso een avontuur en wordt er veel  shopplezier verzekerd. De Brusselse Primark komt op het juiste moment, net voor de feestdagen.

Je kan dus nog gerust een tof oudejaarskleedje of een warme winter pull voor een prikje gaan kopen. Daarbovenop blijft Primark niet stilstaan, in 2015 worden Gent en Hasselt ook vergezeld door de hippe winkel.

 

'Ryanair van de mode'

Primark is een Ierse winkelketen en staat vooral bekend als de 'Ryanair van de mode'. De budgetvriendelijke prijzen voor trendy kledingstukken zijn de grootste troef van deze gewilde keten. Daarnaast heeft Primark ook maar al te goed begrepen dat imago en marketing een heel belangrijk gegeven zijn, bovenop de prijzen. Hun winkels zijn heel tof ingericht met trendy kleding, schoenen, tassen, accessoires en interieurspulletjes. Maar hoe kan Primark nu zo'n goedkope kledij en dergelijke blijven produceren? Primark doet ten eerste niet aan reclamecampagnes.

Bespaar veel geld! 

Op die manier kunnen ze veel geld besparen. Daarnaast bestellen ze veel tegelijk en zo slagen ze erin om hun prijzen laag te houden. Het is zeker en vast een succesformule, want uit hun winst is gebleken dat ze bijna 30% gestegen waren in vergelijking met het jaar voordien. Primark kwam vorig jaar in opspraak nadat een van hun ateliers in Bangladesh instortte waarbij honderden mensen om het leven kwamen. Hierna werden ze beschuldigd van slechte werkomstandigheden voor textielarbeiders. Primark ontkende alles en verzekerde dat hun kledij onder correcte omstandigheden werd gemaakt.

Maar liefst 286 winkels in Europa!

Uit een onderzoek is gebleken dat een stad met de aanwezigheid van een Primark winkel gemiddeld 20% meer shoppers vast stelt, nog een teken dat deze winkel goed in de markt ligt. Primark telt momenteel 286 winkels en overal in Europa wordt ook voortdurend een nieuwe geopend. Primark gaat zelfs nog verder door volgend jaar een aantal winkelzaken te introduceren in enkele Amerikaanse grootsteden.

Toffe,hippe en vooral betaalbare winkelketen!

Tot slot heeft Primark, in tegenstelling tot vele kledingwinkels, nog geen webshop gelanceerd en dat zullen ze waarschijnlijk ook niet doen. Doordat verzendingskosten al vlug hoog oplopen zouden hun prijzen stijgen. Om deze reden verkoopt de Ierse winkelketen alleen maar in hun eigen winkels, om zo goedkoop mogelijk te werken en de prijzen laag te houden. Snel je dus naar deze toffe,hippe en vooral betaalbare winkelketen

 

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…