Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Je hond is jouw beste vriend

shana
4 min read

Een ingenieus experiment getuigt dat honden de emoties van een mens kunnen herkennen. Ze kunnen inschatten of mensen kwaad of vrolijk zijn, ook van mensen die ze nog niet eerder hebben gezien.

Al eerder werd al onderzocht dat honden gezichten kunnen herkennen en naar stemmen kunnen luisteren. Ook kunnen ze makkelijk de lichaamstaal aflezen. Dit verklaart waarom honden goede therapiedieren zijn. Er zijn ook tekenen dat honden reageren op huilende mensen, precies of ze begrip tonen.

Wetenschappers hebben honden getraind bij hun onderzoek. De hond moest met zijn snuit tegen een foto drukken als ze iemand zagen met een vrolijke gezichtsuitdrukking. Andere honden leerden om mensen aan te duiden met een boze gezichtsuitdrukking. Wanneer ze een correcte inschatting maken, werden ze beloond met een snoepje. De honden kregen enkel een foto te zien van de bovenste of onderste helft van de persoon die blij of boos was. Nadien blijkt dat 70 tot 80 procent van de honden de juiste foto van de gezichtsuitdrukking konden aanduiden met hun snuit.

 

Op deze video is te zien hoe de hond blije gezichten kan aanduiden. Wanneer hij de correcte gezichtsuitdrukking aanduidt, krijgt hij een snoepje.

Voor hondeneigenaars is dit eigenlijk niets nieuws. Ze weten al veel langer dat honden ons begrijpen en altijd steun bieden. Niets kan hun meer opvrolijken dan de vreugde op hun beste vriend zijn gezicht te zien wanneer je aan het spelen bent in het plaatselijke park of thuis.

Je hond is écht jouw beste vriend

Kijk zelf maar:

1. Ze brengen je aan het lachen

2. De liefde die je geeft, krijg je dubbel terug

3. Ze zijn altijd enthousiast

4. Ze halen de post voor je

5. Als je verdrietig bent, troosten ze je altijd

 

6. Ze luisteren naar je problemen

7. Ze schudden je wakker, als het eens nodig is

8. Ze beschermen je

9. Ze willen altijd met jou spelen

10. En ze sporten zelf mee met jou

Genoeg bewijzen om aan te tonen dat jouw hond écht je beste vriend is!

Door shana

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…