Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Waar chocolade allemaal goed voor kan zijn

Bram
2 min read

Chocolade… We proberen er allemaal aan te weerstaan omdat het niet goed is voor onze lijn.  Toch is het niet zo slecht als iedereen denkt wanneer het geconsumeerd wordt met mate. Lees hieronder waarom!

Hoge bloeddruk verlaagd

Eerst moeten we wel duidelijk maken dat pure chocolade de beste chocolade is. Bij melkchocolade zitten de meeste suikers verwerkt  waardoor de pure cacao in de chocolade minder aanwezig is. Een onderzoek heeft uitgewezen dat de cacao in chocolade een positief effect kan hebben op je hart. Door de flavonoïden aanwezig in cacaobonen wordt een hoge bloeddruk verlaagd, wordt de doorbloeding beter en daalt de cholesterol. 

Gezichtsmaskers en huidcrèmes

Diezelfde flavonoïden helpen ook tegen veroudering. Uit onderzoek blijkt dat ze een positief effect hebben op de celvernieuwing en hydratatie van de huid.  Schoonheidszaken en cosmeticaproducenten gebruiken chocolade dan ook voor gezichtsmaskers en huidcrèmes.  Een chocoladepakking in een verzorgingsinstituut is dus zeker en vast een aanrader voor je huid. 

Vitamines en mineralen

Verder bevat chocolade ook nog andere vitamines en mineralen.  De vezels aanwezig in dit product helpen ook bij de spijsvertering. 

Zuurstofgehalte in de spieren

Mensen die houden van sport staan zeker en vast weigerachtig ten opzichte van deze suikerhoudende, calorierijke lekkernij.  Toch zit er in donkere chocola ook een bestanddeel, namelijk epicatechine, die de spiergroei stimuleert en dus voor een versterkend effect zorgt. Bijkomend verhoogt dit het zuurstofgehalte in de spieren.  Een stukje pure chocola voor het sporten kan zus zeker en vast geen kwaad. 

Positief effect op ons gevoel

Daarnaast heeft chocolade, gelijk welke soort, ook een positief effect op ons gevoel.  Bij het eten van chocola wordt het brein gestimuleerd op de plaats waar het gelukshormoon wordt geproduceerd. Dit komt er dus eigenlijk op neer dat we van chocolade gelukkig worden en dat het heel goed kan helpen tegen een gebroken hart.  

Dit product wordt ook gebruikt om appreciatie of  liefde uit te drukken. Het kan dan ook zeker helpen om een romantische avond in te zetten. 

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…