Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Ik ga op reis en ik neem mee…

6 min read

Vliegtuigen, airconditioning, zon, zee en zwembad kunnen een flinke aanslag plegen op de vochtbalans van je velletje. Je huid kan er onrustig uit gaan zien en droog en trekkerig aanvoelen. En dát op je vakantie… Hoe kun je je gezicht het beste verzorgen op reis?

Vocht toevoegen 

De extreem droge lucht en wisselende temperaturen in vliegtuigen zorgen ervoor dat je huid razendsnel vocht verliest.  Je huid kan dus droog gaan aanvoelen en soms zie je vlekjes te voorschijn komen. Dus op het vliegtuig kan je je huid maar beter vochtig houden.

Natuurlijk hoef je daarvoor geen flesje water over je gezicht te kappen… daar zal de persoon naast jou ook niet zo blij mee zijn! Ikzelf gebruik een zuiver hyaluronzuur, een echte must have op het vliegtuig (en ook in de hotelkamer wanneer de airco opstaat,  na het zwemmen in het zwembad, na je scootertour…). Een andere goede tip is om voor je vertrek een hydraterend masker aan te brengen. Op het vliegtuig spray je hierboven dan af en toe met Deep Ocean Spray en je huid komt als herboren van het vliegtuig!

Opgelet: zorg er wel voor dat jouw spray, samen met je andere vloeistoffen, in een doorzichtige zakje zit en denk aan het volume zodat het mee kan in de handbagage!  

Vergeet niet te reinigen

Iedere dag je huid reinigen is van super groot belang en dat zowel ’s morgens en ’s avonds. Dus ook op reis vergeten we dit niet! We willen immers zeker niet dat vuil, zand en restjes zonnecrème op onze huid achterblijven!

Een goede toner is sowieso geen overbodige luxe als je naar zonnigere oorden afreist. Zo’n product kalmeert en brengt de balans terug in je huid. Daarnaast zorgt de toner ervoor dat de actieve stoffen van je andere verzorgingsproducten, zoals de moisturizer, beter opgenomen worden.

Geen scrubs voor je gezicht

Ik weet het, het is soms zo verleidelijk… Je wil alles netjes en rein hebben en als er al eens een bubbeltje opkomt, wil je die wegscrubben. Niet doen op vakantie! De huid, die nu toch al veel te verduren heeft, kan er alleen maar onrustiger van worden. Wil je graag dode huidcellen verwijderen, gebruik dan een exfoliant met voldoende hoge concentraties glycolzuur of salicylzuur. Glycolzuur helpt bovendien de droge huid vocht vast te houden. Bedenk wel dat exfoliëren de huid gevoeliger maakt voor de zon. Goed insmeren, hoedje op en met je gelaat in de schaduw mag je dus absoluut niet vergeten na deze verzorging! 

De allerbeste beautybehandeling blijft zonnecrème

Je kunt je huid nog zo goed verzorgen op reis, de allerbeste beautybehandeling bied je uiteindelijk met je zonnebrandproduct. Bij voorkeur een crème waaraan antioxidanten zijn toegevoegd.  Smeer voldoende, smeer regelmatig en vermijd de zon op de heetste uren van de dag. Ikzelf doe ook nog een vitamine C serum onder mijn sunblock, zo ben ik tweemaal beschermd tegen huidveroudering en pigmentvlekken

Hoe je het best smeert? Zo: 

  • Om het schadelijke effect van de zon en huidveroudering tegen te gaan is het goed om dagelijks een SPF te gebruiken; ook in de winter of op bewolkte dagen.
  • Gebruik minimaal een SPF 15.
  • Smeer je op zonnige dagen om de twee uur in, en als je veel zweet of gezwommen hebt nog een keertje extra.
  • Smeer voldoende; voor je gezicht zeker een halve theelepel crème.
  • Blijf op het heetst van de dag uit de zon (tussen 11:00 – 15:00 uur), draag een hoed, pet en/of zonnebril.
  • Gebruik liever geen spray.

Niet vergeten: nachtcrème

Ook al zijn we in vakantiemodus, ’s avonds gaan we toch nog steeds onze huid reinigen, toner gebruiken en nachtcrème aanbrengen die je huid terug in balans brengt. 

Met een eigen skincare clinic in Oostende en haar gloednieuwe boek  Huidverjonging op maat wordt Karoline Van de Mergel in de skincare wereld gezien als een pro in haar vak. Als huidexperte voorziet ze de Gezond.be-lezers dan ook van vele tips en weetjes over de huid en hoe je die optimaal kan verzorgen. Meer weten over Karoline of Beautyfulskin? Bekijk dan zeker eens de site van Beautyfulskin! Ontdek hier ook meer over haar boek Huidverjonging op maatEen boek vol tips en weetjes, nuttige informatie, oefeningen en recepten.