De kracht van pompoenpitten (met heerlijk recept!)

Inhoud

Ik ben een fan van pompoenpitten. Ze hebben niet alleen een exquise smaak, maar het zijn ook minischatkistjes vol juweeltjes van mineralen en vitaminen als magnesium, fosfor, koper, kalium, niacine, foliumzuur, B-vitaminen en vitamine E! Allemaal toppers die bijdragen aan een goede stofwisseling en een gezond en energiek lichaam! 

Recept met pompoenpitten

Zin om zelf eens de kracht van pompoenpitten te ervaren? Probeer dan eens dit recept voor een lekkere pompoenspread uit! 

Ingrediënten (4 personen)

  • 8 sneetjes Synergie-brood of 16 crackers
  • 400 gram pompoen
  • 2 cm verse gember 
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel pompoenpitten
  • 60 gram rozijnen 
  • Zout en peper 

Bereiding 

  1. Verwijder de schil en de pitten van de pompoen en snijd in stukken. Kook gaar in gezouten water.
  2. Pureer de pompoen met een staafmixer.
  3. Schil de gember en rasp. Pel de knoflook en snipper heel fijn.
  4. Voeg de knoflook samen met de gember toe aan het pompoenmengsel en mix nog eens goed door. Kruid met peper en zout en spatel er daarna de rozijnen door.
  5. Hak de pompoenpitten grof en strooi over de spread.

Serveer de pompoenspread met enkele crackers als tussendoortje of apertief of neem deze mee als spread voor bij je brood tijdens de lunch. 

Laat het smaken!