Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Nooit meer op dieet! – Sonja Kimpen

2 min read

Elke ambitie vraagt zijn conditie! Slank en fit zijn wil iedereen. Maar toch is en blijft het niet voor iedereen vanzelfsprekend. Lees de raad van Sonja Kimpen.

1. Gezonde levensstijl

Vele kleine kwaaltjes en grote ongemakken zoals gebrek aan energie, overgewicht , stress  vinden hun oorsprong door niet goed voor jezelf te zorgen. Een synergetische aanpak  van beweging, voeding en mentaal inzicht  Alleen zo bereik je een blijvende verandering.

2. Goede gewoontes

In principe mag je alles, maar niet alles mag altijd. Sonja Kimpen werkt met  principes die voortvloeien uit de werking van je lichaam dat is iets heel anders dan fanatieke regels of voedingsvoorschriften die iemand anders voor je bedenkt. Eens je de principes van een gezond eten  onder de knie hebt,  in combinatie met voldoende beweging, dan voel je vanzelf balans in je hoofd en energie in je lichaam.

Laat je vooral niet beïnvloeden door de weegschaal. Stop met fanatiek calorieën te tellen, maar geef jezelf gewoon een energieke boost en kies voor een fit lichaam en hopen energie.

3. Ga voluit voor synergie

Er niets veranderd met ons lichaam, vergeleken met vroeger. Maar hoe komt het dan dat je je vermoeid voelt, te maken krijg met stress of aan obesitas lijdt? Waarom worden we dikker en dikker, terwijl het al diëten is wat de klok slaat? Waarom worden we nerveuzer en hebben we tijdsgebrek, terwijl er nog nooit zoveel gemaksmiddelen op de markt waren?

4. Nooit meer op dieet

Noot meer op dieet. Zou dat niet zalig zijn? Een lichaam waarin jij je thuis voelt. Zonder ontberingen of opofferingen. Je hebt enkel training en inzicht nodig. Van je geest welteverstaan. Afslanken is meer hersenwerk dan lichaamswerk. De juiste mindset zal bepalen of je je levensstijl werkelijk duurzaam verandert of dat jij gewoon een kort kuurtje doet om nadien weer méér bij te komen als ervoor. Je lichaam wordt heel moe van al dat korter termijn afslanken en bijkomen. Daarbovenop ondermijn het je stofwisseling zodat je dieet na dieet altijd maar méér inspanningen moet doen voor minder resultaat.

Meer info op www.sonjakimpen.com 

Volg Sonja Kimpen ook op Facebook en ontvang elke dag een extra tip! »

Sonja Kimpen
Door Sonja Kimpen
Gezondheid