Recept : Kip tonnato

recept-kip-tonnato.jpg

Dr. Eric Meir is chirurg en gespecialiseerd in obesitas en operaties op het spijsverteringsstelsel. Maar naast zijn werk, is dr. Meir een gepassioneerd kok. In een mooie samenwerking met topchef Wout Bru, stelt Dr. Meir gezonde receptjes voor die speciaal bedoeld zijn voor mensen die een vermageringsoperatie hebben ondergaan.  Niet alleen zijn de recepten lekker, fotogeniek en gezond, ze werden met smaak gegeten door de testgroep personen die met een vermageringsingreep in contact kwamen. Maar ook de andere gezinsleden kunnen gerust meesmullen van deze gerechten van hobbykok/geneesheer Eric Meir. 

Lees hieronder zijn recept voor heerlijk malse kip tonnato ; magere kippenfilets met een saus op basis van o.a. tonijn, anjovis en honing. Begint het water jou ook al in de mond te lopen? 

Ingrediënten :

  • 4 kippenfilets van ieder 80 g
  • zwarte olijven , in stukjes gesneden
  • 2 gemarineerde paprika’s uit bokaal   
  • verse bieslook
  • 1 el broodcroutons  (0,5 cm): gebruiksklaar verkrijgbaar
  • olijfolie
  • pezo

Tonnato-saus

  • 1 blik tonijn (250 g)
  • 1 el ketchup
  • 1 el mayonaise
  • 1 tl Worcestersaus
  • 1 tl honing
  • 1 el gehakte kappertjes
  • 2 ansjovisfilets uit blik 
  • 6 el arachideolie
  • pezo

Bereiding :

 Tonnato-saus

  • de ingrediënten voor de saus in een kom en pureren met een staafmixer : op smaak brengen met pezo

      De kip bereiden

  • de kippenfilets 2x inpakken in huishoudfolie (ervoor zorgen dat ze waterdicht verpakt zijn)
  • een grote pot met water op het vuur : even laten koken en daarna het vuur minderen zodat het wateroppervlak juist niet meer beweegt (ongeveer 95 °C)
  • de verpakte kippenfilets gedurende 20 minuten pocheren in het water : let erop dat het water juist niet kookt
  • de kippenfilets uitpakken en in fijne schijven van maximaal 0,5 cm dikte snijden (met een scherp mes of snijmachine)
  • Schik de plakjes kip dakpansgewijs op de borden, lepel er wat tonnatosaus over ben garneer met stukjes olijf, paprika,croutons en fijngesnipperde bieslook

Smaakt naar meer? Win nu Eric Meir’s boek ‘Geniet’ in succesvolle samenwerking met topchef Wout Bru. Inschrijven is de boodschap om nog meer te genieten van verrukkelijke en voedzame maaltijden : http://inschrijven.gezond1.be/geniet/