Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Eric Meir

Chirurg
Expert in Gezondheid

Het leven van Dr. Eric Meir bestaat bijna 20 jaar uit zogenaamde ‘bariatrische chirurgie’, operaties met als bedoeling mensen te laten vermageren. Eric Meir is sinds 1998 chirurg in het St. Jozef Ziekenhuis in Mortsel en is gespecialiseerd in operaties op het spijsverteringsstelsel.

Eric Meir is naast obesitaschirurg ook enthousiast amateurkok en dook samen met begenadigd topchef Wout Bru de keuken in om een uitdaging van formaat aan te gaan: een kookboek vol recepten samenstellen waarvan ook patiënten na een vermageringsoperatie met volle teugen van zouden kunnen genieten. Omdat je mensen niet genoeg kan informeren, werd het boek bovendien voorzien van een heldere inleiding over de drie verschillende maagverkleiningsoperaties en algemene richtlijnen over je eetpatroon na de ingreep. Geen onbelangrijke missie, want jaarlijks kiezen kiezen maar liefst 10.000 Belgen voor een maagband, gastric bypass of gastric sleeve en dat aantal stijgt nog steeds.

Het viel Eric Meir al een hele tijd op dat vele patiënten na een vermageringsoperatie wel af raakten van hun overgewicht, maar dat ze tegelijkertijd vaak een problematische relatie ontwikkelden met voeding. Vooral genieten van voedsel zonder te vervallen in een eentonig eetpatroon blijkt voor velen een probleem te zijn. Ervaren chefkok Wout Bru stak samen met hem de handen uit de mouwen en het resultaat mag er wezen. Geniet! is een kookboek vol smakelijke gerechten met oogstrelende foto’s, maar wat het boek echt uniek maakt: het werd getest én goedgekeurd door een proefpanel van mensen die een vermageringsoperatie achter de rug hebben.

Bekijk hier het boek ‘Geniet!’ van Eric Meir.

Lees alle artikels van Eric Meir

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…