Quinoa met puree van zoete aardappel

quinoa-met-puree-van-zoete-aardappel.jpg

Quinoa en zoete aardappelen. Beiden erg voedzaam en gezond. Waarom ze dan niet combineren in één gerecht? Een recept uit het boek “Geniet!” van Eric Meir, algemeen chirurg. 

Ingrediënten

  • 160 g quinoa (gemengd rode en witte quinoa)
  • 1 zoete aardappel , geschild en in stukken
  • 100 ml kokosmelk
  • 1 stengel citroengras, in stukken gesneden
  • ½ pastinaak, geschild
  • 1 groentebouillonblokje
  • plantaardige frituurolie (zonnebloemolie)
  • pezo

Bereiding

  • de quinoa onderzetten in water , een groentebouillonblokje toevoegen en laten koken tot beetgaar (indien nodig water toevoegen tijdens het garen) : afgieten ,op smaak brengen met pezo en bewaren
  • de zoete aardappel garen in de kokosmelk samen met het citroengras : mixen tot een puree en dan passeren door een zeef, zodat er geen vezelige resten van het citroengras achterblijven
  • de pastinaak in fijne schijfjes met een mandoline, spoelen, drogen en kort frituren in zonnebloemolie : laten uitlekken op keukenpapier
  • serveren : de puree in een spuitzak (warm), de quinoa verspreiden over een bord, enkele toefjes puree erbij en afwerken met pastinaakchips

* De foto hierboven verschilt van het gerecht hierin beschreven. In de foto bij dit artikel is het gerecht gemaakt op basis van Quinoa, zoete aardappel, tomaatjes en brocolli.