Quinoa en zoete aardappelen. Beiden erg voedzaam en gezond. Waarom ze dan niet combineren in één gerecht? Een recept uit het boek “Geniet!” van Eric Meir, algemeen chirurg.
Ingrediënten
- 160 g quinoa (gemengd rode en witte quinoa)
- 1 zoete aardappel , geschild en in stukken
- 100 ml kokosmelk
- 1 stengel citroengras, in stukken gesneden
- ½ pastinaak, geschild
- 1 groentebouillonblokje
- plantaardige frituurolie (zonnebloemolie)
- pezo
Bereiding
- de quinoa onderzetten in water , een groentebouillonblokje toevoegen en laten koken tot beetgaar (indien nodig water toevoegen tijdens het garen) : afgieten ,op smaak brengen met pezo en bewaren
- de zoete aardappel garen in de kokosmelk samen met het citroengras : mixen tot een puree en dan passeren door een zeef, zodat er geen vezelige resten van het citroengras achterblijven
- de pastinaak in fijne schijfjes met een mandoline, spoelen, drogen en kort frituren in zonnebloemolie : laten uitlekken op keukenpapier
- serveren : de puree in een spuitzak (warm), de quinoa verspreiden over een bord, enkele toefjes puree erbij en afwerken met pastinaakchips
* De foto hierboven verschilt van het gerecht hierin beschreven. In de foto bij dit artikel is het gerecht gemaakt op basis van Quinoa, zoete aardappel, tomaatjes en brocolli.