Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Quinoa met puree van zoete aardappel

Eric Meir
2 min read

Quinoa en zoete aardappelen. Beiden erg voedzaam en gezond. Waarom ze dan niet combineren in één gerecht? Een recept uit het boek “Geniet!” van Eric Meir, algemeen chirurg. 

Ingrediënten

  • 160 g quinoa (gemengd rode en witte quinoa)
  • 1 zoete aardappel , geschild en in stukken
  • 100 ml kokosmelk
  • 1 stengel citroengras, in stukken gesneden
  • ½ pastinaak, geschild
  • 1 groentebouillonblokje
  • plantaardige frituurolie (zonnebloemolie)
  • pezo

Bereiding

  • de quinoa onderzetten in water , een groentebouillonblokje toevoegen en laten koken tot beetgaar (indien nodig water toevoegen tijdens het garen) : afgieten ,op smaak brengen met pezo en bewaren
  • de zoete aardappel garen in de kokosmelk samen met het citroengras : mixen tot een puree en dan passeren door een zeef, zodat er geen vezelige resten van het citroengras achterblijven
  • de pastinaak in fijne schijfjes met een mandoline, spoelen, drogen en kort frituren in zonnebloemolie : laten uitlekken op keukenpapier
  • serveren : de puree in een spuitzak (warm), de quinoa verspreiden over een bord, enkele toefjes puree erbij en afwerken met pastinaakchips

* De foto hierboven verschilt van het gerecht hierin beschreven. In de foto bij dit artikel is het gerecht gemaakt op basis van Quinoa, zoete aardappel, tomaatjes en brocolli. 

Eric Meir
Door Eric Meir
Gezondheid