Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Zoete aardappel, het nieuwe superfood?

Bram
2 min read

Zoete aardappelen zijn niet alleen erg lekker, ze zijn ook super gezond. Zo gezond zelfs dat ze nu al gezien worden als de nieuwe superfood!

Verlaag je bloeddruk met zoete aardappel

Onze actieve levensstijl zorgt ervoor dat we een hoge bloeddruk krijgen. Zoete aardappel blijkt veel effectiever en gezonder te zijn dan bloeddrukverlagende medicijnen. Het geheim? De hoge dosis kalium in zoete aardappelen doet je bloeddruk dalen en vermindert stress.

Gezonde voedingsvezels voor een gezond gewicht

Veel mensen hebben een tekort aan vezels en daarom kunnen ze maar moeilijk een gezond gewicht behouden. Wetenschappelijk onderzoek bevestigt dat zoete aardappel een van de meest gezonde voedingsmiddelen zijn en een hoog gehalte aan gezonde voedingsvezels hebben.

Een gezonde bloedsuikerspiegel met zoete aardappel

Zoete aardappel heeft, zoals de naam het zegt, een zoete smaak. Het verschil met andere zoete voedingsmiddelen is dat zoete aardappel een lage glycemische index heeft. De suikers worden erg traag door je lichaam opgenomen waardoor je bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Dat maakt zoete aardappel uitermate geschikt voor mensen die diabetes hebben.

Zoete aardappel verlaagt actief je cholesterol

De vezels in zoete aardappel helpen je niet alleen om een gezond gewicht te behouden, ze verlagen actief je cholesterol. Hierdoor heb je minder kans op hart- en vaatziekten.

Zoete aardappels helpen tegen rimpels

Uit een zoete aardappel kan je alle vitamine A halen die je nodig hebt. En vitamine A is nu net het bestanddeel dat het meeste wordt gebruikt in anti-rimpel crèmes. Voed je huid van binnenuit met de kracht van zoete aardappel en je rimpels behoren tot het verleden.

Een zoete aardappel of een snoepje?

Zoete aardappel bevat veel magnesium en dat geeft je metabolisme een boost. Het stabiliseert je eetlust en het zorgt ervoor dat je minder gaat snoepen. Bovendien zal de zoete smaak van zoete aardappel je zoetbehoefte bevredigen zodat je minder zin hebt in ongezonde lekkernijen.

Van een zoete aardappel ga je beter slapen

Van de grote hoeveelheid chiline die in zoete aardappel zit val je ’s avonds veel makkelijker in slaap. Wie had gedacht dat zoete aardappel voor zoveel goed kon zijn?

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…