Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Verraden je handen je leeftijd?

4 min read

“If you really want to know the age of a woman, look at her hands, don’t look at her face. The face may trick you, but the hands never do.” We spenderen honderden euro’s aan dure gezichtscrèmes, -maskers en -serums in de hoop er weer wat jonger en stralender uit te gaan zien, maar vergeten we niet iets heel belangrijks? Juist, onze handen! Uit onderzoek blijkt niet alleen dat je handen je leeftijd verraden, maar ook dat je handen sneller verouderen dan de rest van je lichaam. Die huidveroudering van de handen gaat zo razendsnel omdat de huid van de handen dun is, weinig steunweefsel heeft en aan heel veel zon wordt blootgesteld. Met onderstaande tips zorg je er echter voor dat jouw handen weer bij de rest van je lichaam gaan passen. Begin dus op tijd met hand-rejuvenation!

Voorkomen is beter dan genezen

Bijna iedereen vergeet bij het insmeren de handen te beschermen. De oplossing is simpel: bescherm je handen vandaag nog met een laagje zonnebrandcrème. En niet alleen vandaag, maar echt iedere ochtend, dag in dag uit!  Dat gaat volgens recent onderzoek jaren schelen….

Weg met de vlekjes…

Heb je  ouderdomsvlekjes  op je handen of beginnen ze te verschijnen dan kan je een aantal dingen doen:

  • Smeer overdag de crème met een hogere concentratie vitamine C, niacinamide en/of zoethoutwortel die je gebruikt voor je gezicht ook op je handen. Andere ingrediënten die kunnen helpen tegen oppervlakkige pigmentatie zijn glabradin, paper mulberry, aloesin en ellagic acid. 
  • Gebruik ’s nachts op je handen een exfoliant met glycolzuur.
  • Zie je na twee maanden nog geen enkel resultaat, vraag je huisarts dan om een recept voor vitamine A-zuurcrème of azalic acidcrème. Ook kan je tijdelijk een crème met hydroquinone  gebruiken.

Wil je sneller resultaat dan kun je je handen laten ‘flitsen’. Bij Beautyfulskin maken we gebruik van de Energist VPL . Alternatieven zijn de nonablatieve fractional lasers, de Q-switched alexandrite laser of de ruby laser. Hiermee kan je tussen de 80 en 95 procent verbetering verwachten. Een waarschuwing is wel op zijn plek: overweeg je een dergelijke behandeling laat deze dan altijd uitvoeren door een goed centrum !

In het allerlaatste geval kan je ook een peeling zoals de cosmelan peeling laten uitvoeren… Weg vlekjes !

Met een eigen skincare clinic in Oostende en haar gloednieuwe boek  Huidverjonging op maat wordt Karoline Van de Mergel in de skincare wereld gezien als een pro in haar vak. Als huidexperte zal ze de Gezond.be-lezers voortaan dan ook voorzien van vele tips en weetjes over de huid en hoe je die optimaal kan verzorgen. Meer weten over Karoline of Beautyfulskin? Bekijk dan zeker eens de site van Beautyfulskin! Ontdek hier ook meer over haar boek Huidverjonging op maatEen boek vol tips en weetjes, nuttige informatie, oefeningen en recepten.