scrollTop top

Zorgeloze zomer: do’s and don’ts voor het gebruik van zonnecrème

Zorgeloze zomer: do’s and don’ts voor het gebruik van zonnecrème

We weten allemaal dat het belangrijk is om je in te smeren met zonnebrandcrème wanneer je gaat zonnen. Er zijn echter bepaalde dingen die je wel of juist niet moet doen wanneer je je insmeert. Wij hebben ze voor jullie op een rijtje gezet!

Do’s van zonnecrème

Waterproof

Gebruik wanneer je naar het strand gaat, altijd waterproof zonnebrand. En dit betekent niet dat je voor de hele dag beschermd bent. Smeer je na elke 2 uur opnieuw in voor de ultieme bescherming

Hoge factor

Mensen zijn vaak bang dat ze door het smeren van zonnebrandcrème met een hoge factor, niet bruin worden. Dit is een leugen. Je kunt net zo goed bruin worden wanneer je zonnebrandcrème gebruikt, plus dit is een stuk gezonder voor je huid.

Laat de zonnebrand intrekken

Het duurt even voordat de zonnebrand in je huid is ingetrokken. Wacht altijd een half uurtje voordat je de zon in gaat, voor optimale bescherming

En dan nu: De Don’ts

Sla geen plekjes over

Even snel de rug, schouders en het gezicht insmeren en klaar is kees. Fout! Je handen kunnen bijvoorbeeld ook goed verbranden. Zorg ervoor dat je geen plekken overslaat wanneer je jezelf insmeert met zonnebrandcrème.

Dikke laag

Vroeger was zonnebrandcrème nog heel ‘basic’ en had je een dikke laag nodig voordat je beschermd was. Tegenwoordig is de zonnebrandcrème zo goed ontwikkeld dat je maar een dun laagje nodig hebt om jezelf tegen de zon te weren.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  519.872.126
 • Aantal
  doden
  6.258.951
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  4.116.397
 • Aantal
  doden
  31.613

Schrijf je in op “Gezond Vandaag” en ontvang de beste artikels dagelijks in je mailbox!