Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Tournée Minérale in je badkamerkast

Lisa Piotti
3 min read

Deed jij dit jaar mee aan Tournée Minérale? We weten ondertussen allemaal dat alcohol allesbehalve gezond is. Maar hoe zit het eigenlijk met alcohol in je gezichtsverzorging? Wel, we kunnen je vertellen dat het ook zinvol is om alcohol te vermijden in je verzorgingsproducten.

We kennen alcohol vooral als drank, maar ook veel cosmetica en verzorgingsproducten bevatten alcohol. Het wordt onder meer gebruikt om stoffen in op te lossen en producten een langere houdbaarheid te geven. Jammer genoeg is ook deze vorm van alcohol schadelijk voor je gezondheid, en meer bepaald voor je huid.

Wat je moet vermijden

Ellen Vandamme verdiept zich al jaren in natuurlijke cosmetica en verzorging. Haar winkel The Soul Store focust zich op natuurlijke verzorgings- en lifestyleproducten. Met haar populaire NO-list hekelt ze de aanwezigheid van bepaalde schadelijke producten in verzorgingslijnen. In The Soul Store vind je voor elk van die producten een veilig alternatief, zo ook voor producten met schadelijke (harde) alcohol.

‘Alcohol denat wordt vaak gebruikt in reguliere niet-gecertificeerde huidverzorgingsproducten 
cosmetica’, licht Ellen toe. ‘Deze alcohol stript je huid van de gezonde lipiden die je huid beschermen en gehydrateerd houden. Als de huidbarrière verstoord is, is je huid vatbaarder voor allergenen, bacteriën en virussen. En dat is net wat je niet wil, wanneer je bijvoorbeeld last hebt van acne. Check dus zeker de ingrediëntenlijst en probeer deze stoffen te mijden: Ethanol, Ethyl Alcohol, Alcohol Denat, SD Alcohol Isopropyl Alcohol, Benzyl Alcohol, Methanol.’

Wat wel kan

Kunnen we dan geen enkel verzorgingsproduct met alcohol gebruiken? Jawel hoor! De regel is eenvoudig: gebruik vette en plantaardige alcohol. Dit soort alcohol trekt net vocht aan en is voor alle huidtypes een zeer voedende variant. Deze alcoholsoorten hoef je dus alvast niet te vermijden: Stearyl Alcohol, Cetyl Alcohol, Cetearyl Alcohol, Isostearyl Alcohol, Myristyl Alcohol, Behenyl Alcohol.

Gezonde verzorgingsproducten vind je in The Soul Store.

Door Lisa Piotti

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…