Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

4 parfum hacks voor een heerlijk geurende zomer

Gezond.be
3 min read

Het weer speelt een belangrijke rol bij het kiezen van een parfum. Parfum is namelijk veel meer dan een geurtje: het is een mix van chemie en emotie. Hoe kies je het juiste parfum voor de zomer? En hoe zorg je ervoor dat je er zo lang mogelijk van kan genieten? Parfumado, het online ontdekkingsplatform voor parfum, onthult vier parfum hacks voor een heerlijk geurende zomer!

Wanneer parfumeurs geuren testen, gebruiken ze cabines met airconditioning om te controleren hoe
de geur ruikt in warme en koudere omstandigheden. Want als een parfum bijvoorbeeld vooral in het Midden-Oosten wordt verkocht, is het logisch dat het parfum lekker moet ruiken bij warm weer. Sommige geuren zijn daardoor nu eenmaal beter geschikt voor hoge temperaturen.

Zelf kiezen we in de zomer vaak voorfrisse, citrusachtige parfums. Deze geuren associëren we met het seizoen, maar tegelijk zijn deze lichtere geurnoten zwakker. Dit betekent dat ze vaak sneller verdampen bij hoge temperaturen. Maar no worries, met de juiste tips kan je toch optimaal genieten van je heerlijk frisse parfum.

1. Hydrateer je huid goed

Blijven hydrateren. Parfums blijven langer hangen op een goed gehydrateerde huid. Belangrijk dus om in de zomer extra goed voor je huid te zorgen. Het parfum komt extra goed tot leven als je een geurloze moisturizer gebruikt.

2. Spray op haar en kleding

Breng op hete zomerdagen parfum aan op je loshangende haar en kleding. Dit wordt minder snel warm dan je huid, en een zomerse briesje houdt de geur fris en actief. Pas wel op dat je kleding niet verkleurt. Test dit altijd eerst even op een onopvallend label of servet

3. Dezelfde parfums voor dezelfde bestemmingen

Een geur kan ook versterkt worden door zijn omgeving. Bezoek je vaak dezelfde bestemming? Dan is het handig hier steeds hetzelfde favoriete parfum mee naar toe te nemen. Bedenk welke parfums de geuren om je heen complimenteren. Schijnt de zon er en hangt er een geur van verse bloemen? Of zit je in een bosrijke omgeving of juist heerlijk aan de kust? Met het juiste parfum versterk je die prachtige zomerherinneringen alleen maar meer!

4. Je eigen mood

Het laatste belangrijke element in je keuze voor het juiste parfum is natuurlijk je mood. Het leven is soms een emotionele rollercoaster. De ene dag voel je je avontuurlijk en wil je iets gewaagds en nieuws proberen. Maar er zullen ook dagen zijn waarop je een vertrouwd parfum wil. En dat is allemaal hartstikke oké. Luister dus vooral goed naar jezelf, om een geur te vinden die volledig bij je stemming past.

Door Gezond.be

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…