Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

SOS atopische dermatitis! 5 tips om jeuk te verzachten + win 3 verzorgingspakketten van Uriage

5 min read

Heb jij tijdens de koude winterdagen last van atopische dermatitis? Deze veelvoorkomende vorm van eczeem kan erg lastig zijn. Gelukkig zijn er heel wat tips om een geïrriteerde en jeukende huid tegen te gaan. Bovendien mogen we drie verzorgingspakketten van Uriage wegschenken.

Wat is atopische dermatitis?

Atopische dermatitis is een ontsteking van de huid waar maar liefst twintig procent van de baby’s en kinderen mee af te rekenen krijgt. Bij volwassenen gaat het om zo’n drie procent. De huidziekte wordt gekenmerkt door een uitgesproken droge huid die fel jeukt en een verloop met afwisselend acute opflakkeringen en rustigere periodes. Bij atopie is er vaak sprake van genetische aanleg. Atopische dermatitis komt echter pas tot uiting door bepaalde factoren die haar evolutie ook nadelig kunnen beïnvloeden.

Wanneer uit atopische dermatitis zich?

Omgevingsfactoren als koude, vervuiling, voeding en allergieën kunnen een invloed hebben op de ontwikkeling van de ontsteking. Daarnaast spelen infectieuze factoren zoals kinderziekten en neus-, keel-, en oorproblemen ook een rol. Ten slotte kunnen psychologische factoren zoals stress het ontwikkelingsproces ook beïnvloeden.

Atopische dermatitis is een vicieuze cirkel die doorbroken moet worden. Wanneer de huid onaangenaam voelt en voortdurend geïrriteerd is, krijgen we jeuk. Daardoor gaan we krabben, wat zorgt voor steeds sneller opeenvolgende crisissen. Hierdoor wordt je huidbarrière beschadigd, en ben je minder goed bestand tegen agressieve omgevingsfactoren. Die zorgen op hun beurt dan weer voor het onaangenaam gevoel, en zo is het cirkeltje rond.

Wat kun je doen om atopische dermatitis te verlichten?

Gelukkig kunnen kleine aanpassingen in je dagelijks leven al heel wat verlichting bieden. Hier vind je alvast enkele tips die je meteen kunt toepassen:

  1. Kies voor een correcte dagelijkse hygiëne: gebruik lauw water en zeepvrije producten met vetinbrengende bestanddelen. Dep je huid droog zonder te wrijven.
  2. Bescherm je huid tegen de kou.
  3. Kies voor een evenwichtige voeding: vermijd bepaalde voedingsmiddelen die allergische reacties kunnen uitlokken.
  4. Kies voor katoen: katoen is van nature zacht en weinig irriterend. Dit is zeker belangrijk bij kleren die nauw aansluiten op je huid.
  5. Vermijd stofnesten waar huismijten welig kunnen tieren. Huismijten zijn immers beruchte allergieverspreiders.

Onmiddellijke verzachting van de huid

De Xémose verzorgingsproducten van Uriage bieden een doeltreffend gamma om de huid te verzachten en het krabben tegen te gaan. De unieke formule bestaat uit het Thermaal Water van Uriage, gecombineerd met drie exclusieve gepatenteerde bestanddelen. Zo stimuleert chronoxine de lipiden die betrokken zijn bij de resorptie van ontstekingsprocessen en verzacht het daardoor onmiddellijk de huid. De extra sterke driedubbele barrière zorgt dan weer voor langdurig comfort. De verzachtende oliebalsem werd verrijkt met karité- en illipéboter om de huid die vatbaar is voor extreme uitdroging te beschermen. De gloednieuwe voedende en smeltende oliebalsemstructuur voorkomt nieuwe opflakkeringen in de volgende 48 uren. Je kunt de oliebalsem trouwens meteen aanbrengen na het aankleden.

Win drie verzorgingspakketten van Uriage

Het pakket t.w.v. €44,50 omvat:

  • Xémose verzachtende oliebalsem tegen krabben 500ml
  • Xémose reinigingsolie 500ml

Vul de vragen hieronder in en maak meteen kans!

Door

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…