Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

De 10 principes van een gezonde levensstijl in een notendop – Sonja Kimpen

3 min read

De basisprincipes voor een gezonde levensstijl spelen allemaal in op elkaar en bepalen hoe je je voeding zult aanpakken. Want eten, bewegen én denken gaan samen. Lees hieronder de 10 principes van een gezonde levensstijl van Sonja Kimpen.

1.Train je geest

Het begint met een klik in je hoofd. Je hebt 8 weken toegewijde training nodig om de juiste mindset te ontwikkelen. Beschouw zondigen niet als mislukken. Een leven lang slank en gezond begint met 8 weken training en één jaar waakzaamheid. Daarna gaat het moeiteloos.

2. Denk gezond

Laat je niet boycotten door slechte gedachten. Schep een gezonde en energieke sfeer in je hoofd.

3. Verruim je genot

Ken het verschil tussen natuurlijke voeding en ‘guilty pleasure’ voeding. Zorg voor een juiste verhouding tussen de twee: 90% gezonde voeding versus 10% guilty pleasure. Zo wordt zondigen gewoon puur genieten.

4. Creëer structuur

Eet op vaste tijdstippen in combinatie met de juiste hoeveelheden. Door 5 keer per dag te eten, hou je je stofwisseling hoog en vermijd je vreetaanvallen en suikerdips.

5. Water, water, water

Water helpt om je lichaam energiek te houden. Het lost o.a. ook vermoeidheid en hoofdpijn op.

6. Boost je energie met kleur

Fruit en groenten zijn natuurlijke afslankmiddelen omdat ze je vetverbranding stimuleren en je een energiek en verzadigd gevoel geven.

7. Pas je porties aan

Je verzadigd gevoel hangt af van wat je eet en de grootte van je maag. Je kunt je maag trainen en op een natuurlijke manier verkleinen. Door langzaam te eten en op tijd te luisteren naar je verzadigingssysteem.

8. Geef je maag rust

Gun je lichaam rust na je laatste maaltijd. Zo ontgift je lichaam maximaal en word je energieker wakker.

9. Beweeg slim

Ken het verschil tussen een dynamische levensstijl, slim bewegen en sporten. Slim bewegen is de enige manier om efficiënt vet te verbranden en gelukstofjes in je hersenen aan te maken.

10. Vitamine D

Laat jezelf op met licht. Je huid maakt vitamine D aan onder invloed van licht. Die vitamine is onmisbaar in je afslank – en energieplan. Ze geeft daarnaast ook je lichaam en geest een boost.

Volg Sonja Kimpen ook op Facebook en ontvang elke dag een extra tip! »

Sonja Kimpen
Door Sonja Kimpen
Gezondheid