Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Hoe kan je een energieke levensstijl kweken? – Sonja Kimpen

3 min read

Een gezonde levensstijl creëren is niet altijd evident het begint met ene klik in je hoofd. Een belofte aan jezelf en de discipline om ze waar te maken. Sonja Kimpen legt uit.

Kleine gewoontes

Je neemt bewust de beslissing om van gezondheid je échte levensstijl te maken. Dit doe je door dagelijks kleine  gezonde inspanningen te leveren die je positief bekrachtigt. Zo kweek je een nieuwe gewoonte. Waarvan je de vruchten al na 1 week kan plukken.

Begin opnieuw

Volgens Sonja Kimpen is opnieuw beginnen de sleutel tot succes bij elk leerproces. Desnoods 100 keer of net zolang tot je lichaam de nieuwe gewoonte heeft aangeleerd. Als je dat echt wilt en ook doet, dan bestaat er geen falen maar wel een leerproces. Een belangrijke voorwaarde is wel dat je een geschikt moment uitkiest om te starten. Een moment waarop je geen extra stress verwacht en je leven zijn gewone gangetje gaat.

Jezelf belonen

Voor wie zijn doelstellingen traint, is een beloning absoluut noodzakelijk. Sonja haalt aan dat belonen fundamenteel deel uit maakt van je trainingsproces. Telkens je een gezonde actie onderneemt, geef je jezelf een schouderklopje of een motiverend woordje. Die positieve bekrachtiging van je gezonde levensstijl, geef een belangrijk signaal aan je hersenen. Je hersenen hebben namelijk een soort ingebouwd erkenningssysteem voor beloning. Door elke gezonde actie te bekrachtigen kweek je zelfrespect dwz je leert jezelf aan te doen wat je zegt.

Positieve gedachten

Sonja Kimpen: “Wie negatief denkt, gaat door het leven als een vergiet vol energielekken”. Die negatieve gedachten worden gevoed door de stemming in je hoofd. Het komt er dus op aan om het prettig te maken in je hoofd. Je gedachten bepalen grotendeels je energie. Positieve woorden  hebben een positieve energielading!

Wat je geest denkt..

Als je anders denkt, krijg je ook een ander lichaam. Want wat je geest denkt, wil je lichaam zijn. Dus als je een beeld in je hoofd hebt van je beste vorm, ben je gemotiveerd om actie te ondernemen. Dat beeld, plus je positieve acties mét beloning maakt een nieuw spoor in je hersenen. Dat spoor zorgt ervoor dat de gezonde acties die je onderneemt, na een paar weken spontaan worden. Wees dus positief, reset je hersenen en leer te visualiseren. Bedenk, zie en voel in gedachten waarom je fit wilt zijn. Die visualisatie is de ultieme krachtbron om dagelijks moeiteloos inspanningen te doen. Dat is een gezonde levensstijl oefenen met de juiste attitude. Het start allemaal in je hoofd. Meer lezen: Minder buik méér energie én de 10 principes voor gezonde levensstijl.

Wil je hierover meer lezen? Klik hier!

Volg Sonja Kimpen ook op Facebook en ontvang elke dag een extra tip! »

Sonja Kimpen
Door Sonja Kimpen
Gezondheid