Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Verander je denken, verander je lijf!

8 min read

Hoe jij over gezondheid denkt, bepaalt hoe je je zal voelen na acht weken. Jij, en niemand anders, bent verantwoordelijk voor je gedachten. Per dag flitsen er bijna zestigduizend gedachten door je hoofd. Net zoals een fit gevoel start met de eerste stap, en een gezonde voeding met de eerste gezonde hap, start een positieve sfeer in je hersenen met de eerste gezonde gedachte. Ik weet natuurlijk dat dit makkelijker gezegd is dan gedaan. In het begin is het best moeilijk om stralend in de spiegel te kijken terwijl je helemaal niet blij bent met je lijf of om uit te kijken naar dat bord groenten terwijl je eigenlijk hunkert naar frieten met een hamburger. Daarom is het belangrijk om de “waarom” te kennen als je wilt afslanken.

De waarom

Ik vraag je nu heel serieus: waarom wil jij fitter en slanker zijn? Waarom wil jij vet verliezen en energie winnen? Ik vraag je minium 20 redenen voor je zelf te  bedenken waarom je in godsnaam al die moeite zou  doen. De “waarom” hebben we nodig om je boycottende gedachten aan te pakken, de excuses die je gebruikt voor altijd te ontkrachten en een start te kunnen nemen naar een positiever zelfbeeld, zelfrespect en eigenwaarde. Je vindt het misschien vreemd, maar weinigen weten aanvankelijk niet écht waarom ze willen afslanken. Hun verbeelding reikt niet verder dan: ik wil 20 kilogram minder wegen. Dat kan het resultaat zijn maar het is niet de waarom. Waarom wil jij 20 kg lichter wegen? Wat is het voordeel van meer inspanning te leveren, anders te eten en anders te denken? Dit moeten we helder krijgen anders degradeer je dé 10 principes tot een ordinair dieet of rigide leefstijlprogramma. Dat werkt 100% zeker niet op lange termijn. 

Om jouw “waarom” helder  te krijgen, geef ik je hier voorbeelden van inspiratie  van andere mensen. Ik heb doorheen de jaren duizenden lijstjes mogen ontvangen. Soms lijken ze hetzelfde maar het is het persoonlijk gebruik van woorden dat het verschil maakt. Lees even mee! Ongetwijfeld herken je deze motivaties, maar schrijf ze toch op in jouw woorden. Zo kun je jouw hersenen voeden met herkenbare authentieke motivaties die uit jouw leven komen. “Waarom-motivaties” lezen is is immers iets totaal anders dan “waarom-motivaties” opschrijven.

 • Aanblik in de spiegel van een slanker lichaam geeft goed gevoel
 • Mijn vader is gestorven op zijn 48ste door hartproblemen, door gezonde levensstijl kan ik dit vermijden
 • Positieve reacties van mensen
 • Zin en vooral voldoening in bewegen
 • Lang en gezond willen leven en er zo lang kunnen zijn voor mijn 2 zoontjes
 • Fysieke arbeid op het werk gaat beter en niet zo vlug moe
 • Strak lichaam geeft meer zelfvertrouwen
 • Fysieke arbeid op het werk gaat beter en niet zo vlug moe
 • Strak lichaam geeft meer zelfvertrouwen
 • Geen schaamte over je lichaam in zwembad en op het strand (lichaam durven tonen)
 • Grootmoeder wordt 90, met een gezonde levensstijl kan ik die leeftijd ook bereiken
 • Comfortabeler zitten op bus, trein, vliegtuig en auto. Minder lichaam, meer plaats
 • Energie en levenslust
 • Positieve levensstijl overbrengen op de kinderen
 • De kledingmaten van 15 jaar geleden voelt zalig
 • Vrolijker en beter humeur thuis en op het werk
 • Genieten van een feestje zonder te piekeren wat en hoeveel te eten
 • Weg met al die diëten
 • Heb meer energie overdag dan voorheen
 • Ik ben rustiger geworden en relativeer alles meer
 • Ik maak meer onderscheid wat moet en niet dringend moet
 • Slaap gaat veel beter
 • Mijn seksleven fleurt helemaal op
 • Ik ben opgewekter en zie alles positiever in
 • Superblij dat ik eindelijk de knop heb doorgehakt om aan mijn overgewicht iets te doen
 • Ik ben van mijn medicatie voor diabetes 2 af
 • Ik voel me al stukken beter in mijn vel als ik tussen slanke mensen sta
 • Als ik een paar maal per week lichaamsbeweging doe voel ik me vitaler en vrolijker
 • Door mijn lichaam sterker te maken, kan ik ook in het dagelijkse leven problemen beter aan.
 • Ik krijg meer zelfvertrouwen omdat mijn lichaam goed aanvoelt
 • Ik weet dat bewegen preventief werkt voor wat betreft rugklachten en hartproblemen.
 • Krachttraining is de enige manier om osteoporose te vertragen
 • Via beweging word ik bewust van mijn houding en dat geeft me een mooie uitstraling
 • Ik inspireer mijn kinderen; doordat ik aan lichaamsbeweging doe, geef ik het goede voorbeeld
 • Het geeft een goed gevoel je persoonlijke doelstellingen daadwerkelijk vol te houden
 • Als ik me aan mijn bewegingsprogramma kan houden kan ik ook andere doelen realiseren
 • Ik kan aan mijn collega’s en gezin laten zien dat ik doe wat ik zeg!
 • Ik voel me méér vrouw/man
 • Ik voel me helderder overdag
 • Ik slaap beter
 • Ik heb meer zin in seks
 • Ik weet dat ik zal afvallen op de juiste manier (vetverlies!)
 • Ik kan eindelijk trendy, sportieve kleding dragen
 • Bewegen geeft me een dynamische, sportieve uitstraling
 • Ik kan weer kleding aan die vroeger strak zat
 • Ik durf andere kleding te kopen, die ik vroeger niet durfde te dragen
 • Ik kan de stress op mijn werk beter aan
 • Ik word niet meer opgejaagd door trendy diëten
 • Ik heb meer uithoudingsvermogen
 • Ik kan vlot en vrolijk met de kinderen spelen
 • De kinderen vinden mij te gek nu ik sport
 • Het geeft een goed gevoel te weten dat ik een gezonde levensstijl heb
 • Ik ben blij dat mijn humeur niet meer wordt bepaald door het getal op de weegschaal.
 • Ik sta mooier op de foto
 • Ik voel me ’s morgens ongelofelijk fit en ik heb zin om de dag te beginnen

De 10  Synergie-principes

Als de redenen waarom jij fitter en slanker wil zijn helder zijn, ben je klaar om consequent  dé 10 Synergie-principes te oefenen. Je leest elke dag waarom je het wil doen. De “waaroms” worden  dag na dag sterke nieuwe overtuigingen. Je eigen authentieke overtuigingen zijn een belangrijke bron van inspiratie om je motivatie op moeilijke momenten hoog te houden. Dat zal je ervaren als je midden in een twijfelmoment zit. 

Je hebt een motivatie-lijst bij de hand wanneer je in een terugval zit of er de brui aan wil geven. Je weet vooraf, als je opgeeft, je er sowieso achteraf spijt van zal hebben dus op winnen moet je voorbereid zijn.

2-daagse energieboost door Sonja Kimpen op 2 en 3 juni

Wil jij alle tools leren om slank en fit te worden (maar vooral te blijven) dan kan je op 2 en 3 juni alle tools leren in één weekend. Tijdens dat weekend organiseert Sonja immers een tweedaagse inspiratieboost. In deze cursus leert Sonja jou een manier van denken, strategieën en acties die jouw gereedschapskist zijn om af te slanken en slank te blijven aan. Een échte body- en mind reset. 

ClubGezond-leden krijgen €50 korting én ontvangen het boek Sterker dan suiker bovenop het cursusmateriaal (drie boeken van Sonja). 

Ontdek hier meer over de inspiratieboost!

Sonja Kimpen
Door Sonja Kimpen
Gezondheid