Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

5 dingen die je verkeerd doet als je je haar wast

Anja
4 min read

Hoe moet je je haar wassen? Haren wassen lijkt zo simpel en toch kan er nog heel wat fout gaan. Lees hieronder de 5 dingen die je verkeerd doet als je je haar wast.

1. Te veel shampoo

Je gebruikt te veel shampoo. Gebruik jij ook altijd een hele hand vol shampoo? Nergens voor nodig. Een beetje is al genoeg! Eenmaal je de shampoo over je haar verdeelt, begint het te schuimen en is het meer dan genoeg.

Veel shampoo gebruiken vergroot alleen maar de kans dat je het per ongeluk niet goed uitspoelt.

Gebruik niet teveel shampoo om je haar te wassen
Gebruik niet teveel shampoo om je haar te wassen

2. Te vaak wassen

Je wast je haar te vaak. Was jij bijna elke dag je haar? Momenteel is je haar zo min mogelijk wassen helemaal in. Sommige wassen het slechts één keer per week of nog minder.

Als je je haar met steeds langere tussenpozen wast, dan went je haar hier langzaam en dan krijg je steeds minder snel te maken vettig haar. Het proberen waard dus!

3. Heet water

Je haar wassen met te heet water. Heet water is eigenlijk helemaal niet goed en beschadigt je haar. Het is het best om met lauw water je haar te wassen.

4. Kammen vlak na het douchen

Je haar vlak na het douchen kammen. Haal jij met een borstel na het douchen altijd meteen de klitten uit je haar? Niet meer doen!

Het borstelen van nat haar kan het ernstig beschadigen, je haar is dan op zijn meest kwetsbaar. Wacht tot het droog is of föhn het droog en ga daarna pas met een borstel aan de slag.

Nat haar niet kammen
Nat haar niet kammen

5. Volgorde van het wassen

Eerst shampoo gebruiken en dan conditioner of andersom? Gebruik jij altijd eerst shampoo en dan conditioner? Tegenwoordig is het helemaal in om dit andersom te doen!

Op deze manier krijgt je haar de voeding van de conditioner, maar blijft er minder van het product over in je haar doordat je het er uit wast met shampoo.

Welk van deze 5 dingen doe jij ook altijd verkeerd?

Lees ook:

Door Anja