Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Dit zijn de beste tips om droog haar weer glanzend te krijgen

Anja
2 min read

Droog haar kan behoorlijk wat frustraties opleveren. Met droog haar kun je je haar lastiger in model krijgen. Je haar gaat pluizen en het voelt minder fijn aan. Hoe krijg je het weer glanzend?

Maak een eigen eiershampoo

Eieren hebben positief effect op je haar. Het eigeel zorgt ervoor dat je haar weer gaat glanzen en het eiwit maakt je haar zuiver. Wil je zelf een eiershampoo maken? Klop een ei in een schaaltje, verspreid het ei over je natte haar en laat het een kwartier inweken. Was vervolgens je haar met shampoo zoals je dat gewend bent. Goed uitspoelen en je hebt een spetterend resultaat!

Spoel altijd grondig na

Raffel het wassen van je haar nooit af. Als alle shampooresten uit je haar zijn, spoel je haar dan na met koud water. Hierdoor krijgt je haar weer een glanzend uiterlijk. Spoel niet te kort af; je moet zeker – afhankelijk van je haarlengte – een volle minuut je haar uitspoelen, op álle plekken.

Geef dof weer glans

Vaseline heeft – in kleine hoeveelheden – een positief effect op je doffe, droge haar. Gebruik een nagelpunt vaseline na het wassen en je zult zien dat je haar gaat glanzen!

Wat het niet te heet

Je haar droogt uit van hoge temperaturen; was je haar dus niet te heet en beperk het gebruik van je föhn en krultang. Gebruik liever een ouderwetse handdoek en krulspelden.

Zuiverende behandeling

Naast de zelfgemaakte eiershampoo kun je met honing ook een effectieve shampoo maken. Meng 30 ml honing met 30 ml water (de hoeveelheden zijn afhankelijk van je haarlengte). Breng het mengsel van honing en water aan in je natte haar, en was het vervolgens uit met shampoo. Spoel je haar voor het optimale resultaat uit met koud water.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…