Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Tips voor dik haar

Anja
2 min read

Veel vrouwen met krullen willen doodgraag steil haar en omgekeerd. Datzelfde fenomeen komt ook voor bij de dikte van het haar. Vrouwen met dikke lokken zouden geld geven om dunne lokken te hebben en omgekeerd. Mensen met dun haar klagen vaak dat ze te weinig volume in hun haar hebben, vrouwen met dik haar vinden die volumineuze haarbos toch net een tikkeltje te volumineus.  Elke haarstijl heeft natuurlijk voor- en nadelen. Hier enkele tips om jouw volumineus kapsel onder controle te houden:

1. Laagjes

Laagjes helpen om dik haar onder controle te krijgen. Laagjes verminderen het gewicht en volume van je kapsel. Enkel als je dik haar hebt met een krullerige textuur, dan vermijd je de laagjes beter.

2. Geen haardroger

Laat je haar zoveel mogelijk op natuurlijke wijze drogen want föhnen zorgt voor een opgeblazen effect.

3. Olie, serum, haarmasker

Zorg ervoor dat je je haar goed onderhoudt. Dik haar betekent vaak pluizig haar. Als je haarmaskers, haaroliën of haarserums gebruikt, ziet je haar er gladder uit en is het makkelijker handelbaar. Deze producten zullen bovendien ook gespleten haarpunten tegengaan. Dat is heel belangrijk want als je haar splitst, lijkt het automatisch nog dikker. Laat dus regelmatig je punten bijknippen.

4. Lange coupe

Voor mensen met dik haar is een lange coupe een goede optie. Langer haar is namelijk zwaarder. Daardoor gaat het steiler naar beneden hangen en verliest het volume.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…