Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Wat te doen tegen vettig haar?

shana
3 min read

Iedereen heeft vaak eens te kampen met vettig haar, maar wat als dit een dagelijks probleem wordt? Er zijn verschillende oorzaken van vet haar, gelukkig bestaan hier enkele oplossingen voor!

1. Koop een passende shampoo

Veel mensen gebruiken een shampoo die niet geschikt is voor hun haar en hoofdhuid. Sommige shampoos bevatten te veel siliconen waardoor deze je haar waterafstotend maken. De beste remedie hiervoor is om een shampoo te gebruiken die geen siliconen bevat. Ga voor een shampoo met neutrale PH-waarde. Als je conditioner gebruikt, gebruik deze dan alleen op je haarpunten. Heb je kort haar gebruik dan best geen conditioner.

2. Je haar niet te veel wassen

Eén van de grootste fouten die mensen maken met vettig haar is dat ze hun haren te vaak wassen, wat alleen maar leidt tot méér vettig haar. Het is dus belangrijk je haar niet elke dag te wassen. Hoe langer je dit volhoudt, hoe minder vettig je haar zal worden. Je wast je haar het best om de twee of drie dagen, het haar elke dag wassen zal zeker niet helpen.

3. Niet te warm douchen

Los van het feit dat je je haar niet te vaak mag wassen, is ook te warm douchen niet meteen goed. Door de warmte kan de hoofdhuid uitdrogen. Bovendien is te warm douchen helemaal niet gezond, je huid droogt uit en schreeuwt om vocht. Gebruik altijd lauw water om je haar te wassen. Spoel je haar na het wassen ook met koud water, dit is gezond en zorgt voor een natuurlijke glans.

4. De haardroger zo miniem mogelijk gebruiken

Mensen die vettig haar willen vermijden, gebruiken best geen haardroger. De hitte van de haardroger zorgt voor de aanmaak van talg, waardoor je haar snel vettig wordt. De hoofdhuid kan door de hitte gaan zweten, wat uiteraard zorgt voor vettige haren.

5. Steek je haar in een dot

Ben jij iemand die vaak met de handen in het haar zit? Dan ben jij waarschijnlijk iemand met vettig haar. Wanneer je je haar in een dot of staart doet is de kans veel kleiner op vettig haar. Kies dus ’s morgens voor een gemakkelijk kapsel, waar zo weinig mogelijk stylingproducten bij te pas komen.

6. Veel water drinken

Hydratie is de sleutel om vettig haar te voorkomen. Het is belangrijk om dagelijks genoeg vocht binnen te krijgen. Veel water drinken helpt om de hoofdhuid vochtig te houden van binnenuit en zo vermijd je alvast dat je hoofdhuid overtollig gaat zweten en minder snel vettig wordt.  Wanneer je last hebt van een droge hoofdhuid kan dit leiden tot meer vet productie. Niet alleen water maar ook voeding speelt een belangrijke rol. Groenten zijn hierbij ook van cruciaal belang.

7. Gebruik droogshampoo

Is je haar écht vettig en je hebt geen tijd meer om je haar te wassen, kies dan voor de snelle oplossing en gebruik droogshampoo. Let wel op dat droogshampoo jouw gewone shampoo niet vervangt. Droogshampoo zorgt ervoor dat jij je haar minder vaak hoeft te wassen, wat gezonder is voor de hoofdhuid. Bovendien zorgt droogshampoo ervoor dat jij 25 minuten langer in bed kan blijven liggen, handig toch? 

Door shana

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…