Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Liposuctie

Liposuctie wordt ook wel liposculptuur of liposculpture genoemd. Het betreft een plastische chirurgische ingreep die uitgevoerd wordt om overtollig vet weg te halen, bijvoorbeeld op de buik of op de benen. De behandeling wordt uitgevoerd door vetcellen in een bepaald lichaamsdeel onderhuids weg te zuigen met een geavanceerde zuigbuis. Je kunt de buik platter en dunner laten maken door middel van een liposuctie, maar lichaamsdelen als de heupen, de dijen, de billen, de armen, de hals en de onderkin kunnen ook behandeld worden door middel van liposculptuur.

Op deze pagina lees je meer over de prijs van liposuctie. Ben jij niet tevreden over de huidige uitstraling van je lichaam en wil je jouw lichaam mogelijk laten veranderen door liposuctie? Dan lees je in dit artikel hoeveel je hier gemiddeld voor moet betalen, zodat je ongeveer weet waar je aan toe bent als je liposuctie uit wil laten voeren. Let op: het gaat wel om gemiddelde prijzen. De definitieve prijs die je moet betalen voor de ingreep, is afhankelijk van de kliniek die je bezoekt en de intensiteit van de behandeling die je krijgt om het vet weg te zuigen.

De prijs van liposuctie in het gezicht

Veel mensen weten het niet, maar liposuctie kan ook in het gezicht uitgevoerd worden. Zo kun je een onderkin weg laten halen door middel van liposculptuur, maar is het ook mogelijk om je hals smaller te maken door middel van de chirurgische ingreep. Om de onderkin te laten verdwijnen door middel van liposculptuur, betaal je gemiddeld 700 tot 1200 euro. Wil je jouw hals wat smaller laten maken door vet weg te laten zuigen, dan betaal je hier gemiddeld 1000 tot 1900 euro voor.

De prijs van liposuctie op de romp

Ook op de romp kan veel vet weggezogen worden door een liposculptuur behandeling te ondergaan. Om je een duidelijk beeld te geven van de kosten van liposculptuur op de romp, worden de prijzen in deze opsomming beschreven:

  • Liposuctie van de heupen, de billen en de buik: 4500 tot 5500 euro.
  • Liposuctie van de heupen: 1000 tot 2000 euro.
  • Liposuctie van de billen: 1000 tot 2000 euro.
  • Liposuctie van de buik: 1000 tot 2000 euro.
  • Liposuctie van de taille: 1000 tot 1900 euro.

Laat je meerdere behandelingen tegelijk uitvoeren (bijvoorbeeld bij de heupen, de billen en de buik), dan ben je over het algemeen goedkoper uit dan met allemaal losse behandelingen voor liposculptuur. Dit komt omdat je dan korting krijgt op alle behandelingen, zodat de prijs van alle behandelingen samen beter te betalen is. Laat je alles los uitvoeren en betaal je de behandelingen los, dan ben je meestal duurder uit.

De prijs van liposuctie van de ledematen

De armen en benen kunnen ook dunner gemaakt worden door middel van een liposculptuur behandeling. De kosten die je moet betalen voor deze behandelingen, verschillen per ingreep:

  • Liposuctie van de achterzijde van de bovenbenen: 1500 tot 3500 euro.
  • Liposuctie van de binnenkant van de bovenbenen: 1000 tot 2850 euro.
  • Liposuctie van een deel van de knieën (zijkant, bovenkant of achterkant): 800 tot 1600 euro.
  • Liposuctie van de knieën in de totaliteit (zijkant, bovenkant én achterkant): 1700 tot 2500 euro.
  • Liposuctie van de bovenarmen: 1000 tot 2000 euro.

Liposuctie uitvoeren? Vergelijk de prijzen van diverse klinieken

De reden dat de prijzen van liposuctiebehandelingen zo ver uit elkaar liggen (bijvoorbeeld 1500 tot 3500 euro voor een liposculptuur van de achterkant van de bovenbenen), heeft onder andere te maken met het feit dat iedere kliniek andere tarieven hanteert. Waar de ene kliniek goedkope behandelingen uitvoert van 1500 euro, zijn er ook klinieken die voor dezelfde behandeling 3350 euro vragen door hogere basistarieven.

Wil je een liposuctie uit laten voeren, dan raden wij je aan om de prijzen van diverse klinieken met elkaar te vergelijken. Dit doe je door de tarieven van diverse klinieken op te zoeken op de websites van deze klinieken of offertes aan te vragen bij verschillende klinieken in het land. Heb je enkele klinieken gevonden met een eerlijke prijs, dan kun je hier een oriënterend gesprek aanvragen. Op basis van dit gesprek kun je bepalen met welke kliniek je in zee wil gaan, zodat je de beste behandeling krijgt voor de meest aantrekkelijke prijs.

Zeker als je meerdere behandelingen wil ondergaan of een dure liposuctie behandeling wil ondergaan, is het verstandig om de prijzen van diverse klinieken met elkaar te vergelijken. Door het aanvragen van diverse offertes, kun je gemakkelijk honderden tot duizenden euro’s besparen op exact dezelfde behandeling met exact hetzelfde resultaat.

Niets gevonden