Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Pijn in benen

Je kunt te maken krijgen met pijnlijke benen door allerlei oorzaken. Zo kunnen de benen pijn gaan doen als je te lang stil staat of stil zit, maar ook als je juist te veel hebt bewogen en de benen hebt overbelast. Heb je last van pijnlijke benen, dan wil je hier zo snel mogelijk vanaf. Je gebruikt je benen namelijk de hele dag door en als je pijnlijke benen hebt, kan dit erg vervelend zijn.

Heb jij op dit moment last van hevige pijn in de benen en wil je hier zo snel mogelijk vanaf? Lees dan op deze pagina welke tips je kunt raadplegen om de pijn zo snel mogelijk te verhelpen.

Tip 1: Balsem de benen

Heb je last van pijnlijke benen door te lang stil zitten of stil staan, overbelasting of door een slechte doorbloeding? Dan kun je de benen masseren met een verzorgende gel of balsem om de pijnklachten te verhelpen. Door de beschermende crèmes worden de afvalstoffen sneller uit de benen afgevoerd en de masserende beweging die je maakt bij het aanbrengen van de crèmes zorgt ervoor dat afvalstoffen nog sneller naar boven komen en verwijderd worden uit de benen. Daarnaast bevordert een massage de bloeddoorstroming in de benen, waardoor het pijnlijke gevoel in de benen verdwijnt. Je hoeft overigens niet naar een professional om je benen te laten masseren, want je kunt je benen ook eenvoudig zelf masseren bij het aanbrengen van een crème.

Tip 2: Vermijd strakke kleding en strakke schoenen

Strakke broeken en strakke schoenen kunnen ervoor zorgen dat de bloeddoorstroming verminderd wordt. Wordt de bloeddoorstroming in de benen minder, dan kun je last krijgen van pijnlijke benen. Koop daarom nooit een te strakke broek en mijd ook te strakke schoenen, want deze kledingstukken zitten onprettig en kunnen bovendien echt vervelende klachten veroorzaken. Zeker als je een slechte bloedcirculatie hebt en meer aanleg hebt voor pijnlijke benen, wordt aangeraden om strakke broeken en strakke schoenen te mijden.

Tip 3: Beweeg voldoende

Als je lang stil zit of stil staat, krijg je vanzelf last van je benen. Moet je lang stilzitten of stilstaan, bijvoorbeeld omdat je op kantoor werkt of omdat je een baan hebt waarbij je de hele dag in een winkel moet staan, dan wordt aangeraden om af en toe heen en weer te lopen en de benen op deze manier te bewegen. Als je regelmatig beweegt, wordt de bloedcirculatie gestimuleerd en heb je minder kans op pijnlijke benen. Doe je oefeningen zoals op je tenen staan en je kuiten strekken, dan worden de aderkleppen van je benen versterkt en heb je nog minder last van pijnlijke benen als je lang moet zitten of staan.

Tip 4: Gebruik pijnstillers om de pijn te verzachten

Heb je echt ontzettende pijn in je benen en kun je hierdoor niet meer goed bewegen? Dan is het verstandig om pijnstillers te nemen. Als je last hebt van hevige pijn in de benen, is het juist belangrijk dat je voldoende beweegt en op deze manier de bloeddoorstroming stimuleert. Heb je zo veel pijn dat je niet kunt bewegen, dan kan de pijn op de lange termijn alleen maar erger worden. Neem in dit geval pijnstillers, zodat het zware en pijnlijke gevoel in de benen snel verdwijnt en je beter kunt bewegen. Op deze manier kom je de dag niet alleen beter door, maar ben je ook sneller van de pijn verlost. Voorbeelden van pijnstillers die je kunt nemen, zijn paracetamols en ibuprofen.

Tip 5: draag een elastische compressiekous

Heb je regelmatig last van pijnlijke benen omdat je een minder goede bloeddoorstroming hebt? Dan kun je problemen in de toekomst voorkomen door een elastische compressiekous te dragen. Een elastische compressiekous is een kous die je draagt om de bloedcirculatie te bevorderen en die je gewoon kunt dragen onder je kleding. Niemand ziet de kous als je een lange broek en schoenen draagt, maar de kous voorkomt wel dat je problemen krijgt met hevige pijn in de benen. Heb je een slechte bloedcirculatie en hierdoor regelmatig last van pijnlijke benen, dan draag je de kous iedere dag om problemen te voorkomen. Je doet de kous dus niet pas aan als je al klachten hebt, maar trekt de kous preventief aan om het ontstaan van klachten te voorkomen.

Niets gevonden