Pijn in nieren

Als je problemen hebt met je nieren uit dit zich vaak in een hevige stekende pijn in je zij. Maar nog vaker heb je helemaal geen klachten als je iets aan je nieren hebt. Of je hebt wel klachten, maar deze zijn niet direct te herleiden naar je nieren. Hierdoor lopen veel mensen lang door met problemen aan de nieren waardoor het chronisch wordt. Klachten die je zou kunnen hebben bij nierproblemen zijn onder andere snel moe zijn, vaak moeten plassen en eventueel bloed in je urine.

Veel voorkomende symptomen van nierproblemen

Mensen die kampen met nierproblemen geven aan vaak last te hebben van de volgende klachten:

Een zeurende en stekende pijn aan de zijkant van de buik
Opgezwollen voeten
Snel vermoeid
Vaak moeten plassen
Bloed in de urine
Last van jeuk
Kortademigheid

De nieren zijn erg belangrijke organen als het gaat om de afvoer van afvalstoffen. Ieder mens heeft twee nieren, ze bevinden zich aan de linker,- en rechterkant in je buik, net onder je ribben. Als je last hebt van je nieren kun je dit voelen door links of rechts onder je ribben te drukken. De ligging van je ribben is dus niet zo moeilijk om te bepalen.

Leven met één nier

Bij ernstige nierproblemen kan het voorkomen dat er één nier verwijderd moet worden. Om te kunnen overleven heb je minstens één nier nodig. Je ziet heel vaak dat mensen hun gezonde nieren afstaan aan mensen die hard een nieuwe nier nodig hebben. Omdat de symptomen van nierproblemen niet altijd even duidelijk zijn kan iemand heel lang rondlopen met nierproblemen zonder dit door te hebben.

Nierproblemen en de meest voorkomende symptomen

Pijn aan je nieren uit zich door pijn aan de linker,- of rechterkant van je buik, net onder je ribben. Bij een acuut nierprobleem voel je een scherpe, stekende pijn in je zij. Mensen met nierproblemen omschrijven de pijn ook wel als zeurend of prikkend. Voorbeelden van nieraandoeningen zijn bijvoorbeeld een niersteen of een nierontsteking. De pijn kan soms zo erg zijn dat er pijnstillers nodig zijn.

Afvalstoffen kunnen niet meer afgevoerd worden

Een rode huid en vochtophoping kunnen ook tekenen zijn van een nieraandoening. De nieren zijn verantwoordelijk voor de afvoer van afvalstoffen in het lichaam. Wanneer je een nierprobleem hebt zullen je nieren deze functie niet goed kunnen uitoefenen. Het gevolg is dat er afvalstoffen achter blijven in je lichaam. Dit uit zich doordat er vocht gaat ophopen. Je voeten raken opgezwollen, je handen, enkels en zelfs je gezicht. Soms kun je daarnaast ook last krijgen van een rode huid, wat gepaard gaat met jeuk.

Moeilijkheden met plassen en bloed in de urine

Ook vaker moeten plassen kan een teken zijn van een nier aandoening. Sommige mensen hebben pijn bij het plassen en last van bloed in de urine. Hierbij is de urine vaak abnormaal van geur of gewoon slecht ruikend. Wanneer er bloed in je urine zit kan dit duiden op nierbekkenontsteking, nierziekten, nierstenen of nierkanker.

Vermoeidheid en kortademig

Omdat er bij nierproblemen vocht ophoopt in het lichaam, kan het lichaam niet meer normaal functioneren. Wanneer er vocht in de longen opstapelt, kan dit tot gevolg hebben dat je kortademig wordt. Ook duizeligheid en snel moe worden zijn tekenen van nierproblemen. Wanneer je nier normaal functioneert, produceert deze het hormoon EPO, wat verantwoordelijk is voor de aanmaak van rode bloedcellen. Rode bloedcellen zorgen ervoor dat zuurstof door ons lichaam vervoerd wordt. Wanneer dit proces verstoord raakt, krijgen je organen minder zuurstof en kunnen ze niet meer normaal functioneren. Dit heeft vermoeidheid tot gevolg.

Voedingssupplementen om je nieren te reinigen

Voedingssupplementen zijn een perfecte aanvulling om symptomen die met nierproblemen gepaard gaan te bestrijden. Deze supplementen helpen de nieren de zuiverende functie in het lichaam te vervullen en kunnen op deze manier klachten tegengaan. Nierproblemen krijgen op deze manier bijna geen kans. Niet alleen helpen voedingssupplementen om nierproblemen tegen te gaan, ook is het goed om blaasproblemen te voorkomen.

Niets gevonden