Courgetterolletjes met ricottacrème & gebakken zaden en noten

Inhoud

Perfect als hapje of in combinatie met een salade, deze heerlijke courgetterolletjes! 

Ingrediënten (4 personen): 

  • 1 courgette
  • 1 sjalot
  • 1 potje ricotta
  • 2 eetlepels rode pesto 
  • 2 eetlepels gemengde zaden en noten
  • 12 à 15 stuks halfzongedroogde tomaten
  • Olijfolie
  • Sap van een halve limoen
  • Peper en zout 

Bereiding:

  • Snij met een dunschiller repen van de courgette.
  • Versnipper de sjalot en stoof kort aan in wat olijfolie in een keramische antikleefpan.
  • Meng de gestoofde ajuin onder de ricotta. Voeg ook de rode pesto toe. 
  • Leg op elke sliert courgette 1 koffielepel ricottacrème en 1 half zongedroogde tomaat. Rol de courgettesliert op.
  • Leg alle rolletjes op een bord.
  • Bak de zaden-notenmengeling kort aan in een keramische antikleefpan.
  • Werk de rolletjes af met de gebakken noten-zadenmengeling. Besprekel ten slotte met wat limoensap en olijfolie. 
  • Kruid alles nog eens met peper en zout.

Smakelijk!