Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

RECEPT Orzo met knoflookgarnalen en courgette

Gezond.be
3 min read

De zomer is in volle gang, tijd dus om te genieten van heerlijke gerechten die de smaken van het seizoen omarmen. Uit onderzoek in opdracht van HelloFresh blijkt dat bijna 2 op de 5 van de Belgen in de zomermaanden op zoek zijn naar vooral voedzame en gebalanceerde recepten. Om je hiermee alvast op weg te helpen, deelt HelloFresh vijf voedzame en diverse recepten.

Benodigdheden voor 2 personen

  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 10 g amandelschaafsel
  • 1 courgette
  • 150 g orzo
  • 1/2 citroen
  • 10 g verse basilicum, bieslook en bladpeterselie
  • 1 pak tomatenblokjes met knoflook en ui
  • 160 g gemarineerde scampi’s
  • 2 tl suiker
  • 1/2 groentebouillonblokje
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Kook ruim water in een pan met deksel voor de orzo en kook, afgedekt, 10 – 12 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
  2. Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in halve ringen. Pluk de blaadjes van het verse basilicum en de bladpeterselie en snijd samen met de bieslook fijn. Halveer de courgette in de lengte en snijd daarna in blokjes. Snijd de citroen in partjes. 
  3. Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel en fruit de knoflook en ui 1 – 2 minuten op laag vuur. Voeg de garnalen, de helft van het amandelschaafsel en de helft van de verse kruiden toe en bak 2 – 3 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Haal de garnalen, ui en verse kruiden uit de wok of hapjespan en houd apart. Verhit in dezelfde pan 1/2 el olijfolie per persoon en bak de courgette 2 – 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de tomatenblokjes en 1 tl suiker per persoon toe. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan, breng op smaak met peper en zout en laat 5 – 6 minuten koken op middellaag vuur, of tot de courgette beetgaar.
  5. Voeg de orzo en garnalen met ui toe aan de wok of hapjespan en verhit het geheel nog 1 minuut op hoog vuur. Knijp 1 citroenpartje per persoon uit boven de pan met pasta. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Serveer de orzo met het overige amandelschaafsel, de overige verse kruiden en de citroenpartjes.
Door Gezond.be

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…