Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

RECEPT Kruidige enchilada’s met gehakt en linzen

Gezond.be
4 min read

De zomer is in volle gang, tijd dus om te genieten van heerlijke gerechten die de smaken van het seizoen omarmen. Uit onderzoek in opdracht van HelloFresh blijkt dat bijna 2 op 5 Belgen in de zomermaanden op zoek zijn naar vooral voedzame en gebalanceerde recepten. Om je hiermee alvast op weg te helpen, deelt HelloFresh vijf voedzame en diverse recepten.

Benodigdheden voor 2 personen

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 paprika
  • 1 zakje Mexicaanse kruiden
  • 200 g boerengehakt
  • 2 pruimtomaten
  • 4 witte tortilla’s
  • 35 g pittige tortillachips
  • 1 ui
  • 1 zakje bbq rub
  • 1 pak biologische tomatenpuree
  • 2/3 pak linzen
  • 1/2 limoen
  • 50 g geraspte belegen kaas
  • 1 tl suiker
  • 1 el zonnebloemolie
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de paprika in blokjes.
  2. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur. Bak de knoflook, de helft van de ui, paprikablokjes, BBQ rub en Mexicaanse kruiden 2 – 3 minuten. Voeg de tomatenpuree en het boerengehakt toe aan de pan en bak in 3 – 4 minuten los. Laat ondertussen de linzen uitlekken in een vergiet.
  3. Voeg de linzen en 50 ml water per persoon toe aan de pan met gehakt. Bak nog 1 minuut op hoog vuur. Zet het vuur dan lager en laat het geheel 4 – 5 minuten zachtjes koken.
  4. Snijd ondertussen de tomaat in blokjes en voeg toe aan een kom, samen met de overige ui. Rasp met een fijne rasp de schil van de limoen boven de kom. Halveer de limoen en pers per persoon 1 partje uit boven de kom. Snijd, indien er nog limoen over is, de overige limoen in partjes. Voeg 1/2 tl suiker per persoon toe en roer het geheel goed door. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Beleg elke tortilla met de geraspte kaas en 3 el van de vulling. Rol dicht en leg in een ovenschaal. Vul 2 tortilla’s per persoon, maar gebruik niet alle vulling. Verspreid de overige vulling over de bovenkant van de tortilla’s en bestrooi met de overige geraspte kaas. Pak een handje van de pittige tortillachips per persoon en verkruimel over het geheel. Bak de enchilada’s 10 – 14 minuten in de oven.
  6. Verdeel de enchilada’s over de borden. Serveer met de tomatensalsa, de tortillachips en eventueel de overige limoenpartjes.
Door Gezond.be

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…