Wil jij meer vegetarisch gaan eten? Ook wanneer je weinig ervaring hebt met de vegetarische keuken is deze uitdaging zeker haalbaar. Garden Gourmet deelt vijf gezonde recepten die je deze zomer helpen meer vegetarisch te eten. Vandaag: groenteballetjes met rijst.
Benodigdheden
- 1 pak Garden Gourmet Groenteballetjes
- 25 ml sojasaus
- ½ el oestersaus
- 1 tl sesamolie
- ½ tl gember
- ½ el honing
- ½ tl knoflookpoeder
- 200 g witte rijst
- 2 stengels lente-ui, fijngesneden
- 1 el sesamzaad
- 2 el granaatappelpitjes
- 4 el maïs
Bereidingswijze
- Bereid de marinade met sojasaus, oestersaus, sesamolie, gember, honing en knoflookpoeder. Voeg de groenteballetjes toe. Meng de marinade goed om de groenteballetjes en laat ze minstens 1 uur in de koelkast marineren.
- Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking
- Verhit wat vetstof in een pan en bak de groenteballetjes rondom bruin in enkele minuten. Bewaar een deel van de marinade voor straks
- Verdeel de rijst over de kommen en werk af met de groenteballetjes, sesamzaad, lente-ui, granaatappelpitten en maïs. Werk tot slot af met de resterende marinade.