Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Je huid uit balans? Verzorgende tips

Camille
3 min read

Is jouw huid gevoelig en snel geïrriteerd? Droog en schilferig of juist te vet? Dan is je huid uit balans. Benieuwd waardoor dit veroorzaakt wordt en nog belangrijker: hoe je dit oplost? Lees snel verder.

De barrièrefunctie van je huid

Je huid vormt een barrière om je lichaam heen. Onze huid beschermt ons tegen de buitenwereld. Tegen vocht, viezigheid, bacteriën, virussen, kou en hitte. Deze barrièrefunctie is dus cruciaal voor onze gezondheid, maar kan echter ook uit balans raken.

Als de barrièrefunctie van de bovenste huidlaag verstoord is, wordt je huid gevoelig en droog. Hierdoor raken ook je andere huidlagen uit balans, waardoor je huid nog verder uitdroogt en je last kunt krijgen van schilfertjes, roodheid, uitslag of een trekkerig gevoel. Ook wordt de beschermde functie van je huid minder, waardoor bacteriën en virussen makkelijker binnendringen.

Waardoor raakt je huid uit balans?

Er zijn veel zaken die ervoor kunnen zorgen dat je huid uit balans raakt. Dit kunnen oorzaken van buitenaf zijn, zoals te lang en te warm douchen, te veel zonlicht of irriterende en uitdrogende stoffen in je huidverzorging. Het probleem kan echter ook van binnenuit komen. Bijvoorbeeld door stress, verkeerde voeding of hormonen.

Hoe herstel je de balans weer?

Als je huid uit balans is, loop je het risico om in een vicieuze cirkel terecht te komen. De barrièrefunctie van je huid functioneert niet meer goed. Hierdoor raakt je huid nog verder uit balans en gaat ze nog sterker reageren op externe prikkels. Zo kan ze bijvoorbeeld steeds droger en gevoeliger worden. Gelukkig kun je zelf heel veel doen om je huid weer in balans te brengen. Gezonde leefgewoonte op het vlak van gezonde voeding, beweging en nachtrust vormen een belangrijke stap.

Maar nog belangrijker is de keuze voor de juiste verzorgingsproducten. Voor de gevoelige huid zijn milde, puur natuurlijke producten het meest geschikt. Ze bevatten immers géén synthetische toevoegingen die de huid onnodig kunnen prikkelen.

Huidverzorging met amandel

Huidverzorgingsproducten met amandel zijn zeer geschikt om de balans van je huid weer te herstellen. Reining je gezichtshuid met Amandel Verzachtende Reinigingsmelk en je lichaam met Amandel Verzachtende  Douchecrème. Je huid is hierna goed voorbereidt op de verdere basisverzorging met Amandel Verzachtende Gezichtscreme en Amandel Verzachtende Bodylotion.  Voor intensieve verzorging van je handen kun je daarnaast nog kiezen voor gebruik van Amandel Verzachtende Handcreme. Amandel Verzachtende Gezichtsolie zet je nog in als je je gezichtshuid extra wilt verzorgen. Al deze producten zijn 100% natuurlijk en vrij van synthetische toevoegingen. . De basis van de producten is biologische zoete amandelolie. Deze olie kalmeert en beschermt de huid tegen uitdroging en verbetert de natuurlijke barrierefunctie.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…