Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Amandel voor een gevoelige huid?

Camille
3 min read

Een gevoelige huid kan erg vervelend zijn. Roodheid, droge plekken, schilfertjes en jeuk zorgen voor een vervelend gevoel en laat je huid minder stralen. Gelukkig kan je dit oplossen door verzorgende producten met amandel te gebruiken.

Hoe ontstaat een gevoelige huid?

Je huid bestaat uit meerdere laagjes. De bovenste huidlaag heeft een barrièrefunctie. Het beschermt onze huid tegen uitdroging en invloeden van buitenaf. Bij een gevoelige huid is deze barrière verstoord. Hierdoor krijg je snel last van roodheid en irritaties.

De barrièrefunctie van je bovenste huidlaag kan verstoord worden door bijvoorbeeld:

  • Irriterende ingrediënten in je huidverzorging
  • Agressieve reinigingsproducten die je huid uitdrogen
  • Koude lucht buiten en verwarmingslucht binnen
  • Hormonale veranderingen
  • Te lang, vaak of heet douchen en baden
  • Slaaptekort en stress
  • Ongezond voedingspatroon

De juiste verzorging bij een gevoelige huid

De juiste huidverzorging maakt een enorm verschil bij een gevoelige huid. Wil je uitdroging en irritatie voorkomen? Wees dan zo zacht mogelijk voor je huid. Vermijd producten die synthetische parfumstoffen, parabenen (conserveringsstoffen), synthetische reinigers en minerale oliën (paraffinum liquidum, vaseline) bevatten. Deze zullen de huid extra irriteren of – in het geval van minerale oliën –  afsluiten. Gebruik alleen voedende en kalmerende verzorgingsproducten op basis van plantaardige ingredienten, zoals bijvoorbeeld amandelolie.

Wat doet amandel voor je huid?

Bij de verzorging van je gevoelige huid is het belangrijk om synthetische ingrediënten te vermijden. Weleda Amandel Verzachtende  Lichaamsverzorging is de ideale huidverzorging voor mensen met een gevoelige huid. Het hydrateert, kalmeert en beschermt, én is 100% natuurlijk

Een van de voordelen van amandelolie is dat de werkzame stoffen die erin zitten, goed door de huid worden opgenomen vanwege haar lichte structuurBiologische amandelolie is licht, delicaat, mild en bijzonder huidvriendelijk waardoor deze bij uitstek geschikt is voor de verzorging van de gevoelige huid. Daarnaast zijn ook de onverzadigde vetzuren die in amandelen te vinden zijn een groot pluspunt. Deze versterken namelijk het beschermlaagje van je huid, zodat je huid zichzelf kan herstellen en je huid beschermt wordt tegen uitdroging. Amandelen bevatten daarnaast ook nog eens belangrijke vitamines, waaronder vitamine E. Deze vitaminebeschermt onze huid tegen schadelijke invloeden van bijvoorbeeld de zon en zorgt ervoor dat je minder snel rimpeltjes krijgt.

Gezichtsverzorging met amandel

Naast Weleda Amandel Verzachtende Lichaamsverzorging, bestaat er ook een gezichtsverzorgingsserie op basis van zoete amandelolie. Amandel Verzachtende Gezichtsverzorging verhoogt de natuurlijke weerstand van de huid en brengt ze alsook tot rust. Amandel Verzachtende Reinigingsmelk verwijdert o.a. onzuiverheden en houdt de natuurlijke vochtbalans op peil. Oogmake-up kan je heel goed en mild verwijderen met Amandel Verzachtende Gezichtsolie. Na het reinigen kan je Amandel Verzachtende Gezichtscrème of Amandel Verzachtende Gezichtscreme light aanbrengen voor een goede verzorging tijdens de dag en nacht.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…