Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Geef je lichaam een ideale start

Anaïs Foriers
4 min read

Een gezond lichaam begint bij een bruisend ochtendritueel. Begin je de dag op een heilzame manier, dan heb je een goede basis om de rest van de dag ook stralend door te komen. Op deze pagina lees je welke tien ochtendrituelen je kunt gebruiken om de dag meteen goed te beginnen, voor een gezond lichaam.

1. Adem

Neem een paar keer diep adem. De meeste mensen hebben haast in de ochtend. Ze stappen uit bed, moeten snel douchen en echt rennen om zich klaar te maken en te eten. Sta liever iets eerder op, neem een paar keer diep adem voor je uit bed komt en begin je dag in rust.

2. Water

Drink veel water. In de nacht verlies je veel vocht, aangezien je veel zweet. Je moet dat vocht aanvullen, dus begin de dag met een paar glazen water.

3. Water en citroen

Drink water met citroen. Door water met citroen te drinken, breng je de spijsvertering op gang. Daar komt nog bij dat citroen goed is voor de huid, dat je er energie van krijgt en dat het ook nog best lekker is om in de ochtend te drinken.

4. Ontbijt

Maak een gebalanceerd ontbijt. Een evenwichtig ontbijt bevat fruit, vezels, vitaminen en mineralen. Zo begin je de dag meteen goed en vol energie. Sla een zoet ontbijt liever over, want hier raakt je lichaam alleen maar van uit balans.

5. Sport

Sport in de ochtend. Door te sporten, word je lekker wakker en krijg je meteen veel energie. Zeker als je moeite hebt met sporten, is het slim om dat meteen ‘s ochtends vroeg te doen.

6. Lach

Lachen is gezond en bovendien een goede manier om de dag te beginnen. Probeer eens wat te lachen in de ochtend en je bent al snel niet meer moe en knorrig.

7. Thee

Drink veel thee. Thee geeft je energie, maar je kunt er ook het vocht mee aanvullen dat je in de nacht verloren bent.

8. Visualiseer

Visualiseer de dag. Wat ga je vandaag allemaal doen? Zo bereid je jezelf mentaal voor op wat er komen zal.

9. Stretch

Door te stretchen, word je meteen lekker wakker en zijn je spieren warm. Je kunt je gewoon uitrekken, maar het is nog beter om even de tijd te nemen om enkele stretchoefeningen te doen.

10. Vroeg opstaan

Sta wat eerder op. Zo heb je effectief tijd om alle bovenstaande tips op te volgen en je dag gezond te beginnen.

Door Anaïs Foriers

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…