Geschreven met input van Zorgkiezer
Het loont om bij zorgverzekeringen vergelijken rekening te houden met het vitaliteitsprogramma, die sommige verzekeraars aanbieden. Steeds meer verzekeraars bieden zo’n programma aan werkgevers of bijvoorbeeld verenigingen aan, waar medewerkers of leden van kunnen profiteren. Andere verzekeraars kiezen ervoor om zo’n vitaliteitsprogramma direct beschikbaar te stellen aan particulieren. Het programma helpt verzekeringnemers vitaal en gezond te blijven. Niet alleen prettig voor degene die de verzekering afsluit, maar ook voor de verzekeraar zelf. Deze hoeft immers minder medische zorg te vergoeden.
Tip: begin tijdig met het vergelijken van de zorgverzekeringen voor 2022. Het kan je veel geld besparen! Niet alleen op de kosten voor met name een aanvullende verzekering, maar ook op de behandelingen die wel of juist niet gedekt worden bij verschillende zorgverleners. Online tools maken het vergelijken van verzekeringen heel eenvoudig.
Vitaliteitsprogramma helpt mensen fit te blijven
We zitten tegenwoordig te veel achter ons scherm, nemen de tijd niet om buiten te wandelen of te joggen. Het maakt dat er steeds meer mensen kampen met gezondheidsklachten. Denk aan stijve spieren en gewrichten, maar bijvoorbeeld ook aan overgewicht. Het is belangrijk om dergelijke gezondheidsproblemen in een zo vroeg mogelijk stadium aan te pakken, zodat erger voorkomen kan worden. Een vitaliteitsprogramma kan hier hulp bij bieden aan burgers. Met doelgerichte tips helpt een vitaliteitsprogramma de afnemer fitter te worden. Ga wat vaker wandelen, in ruil voor korting op de premie van je verzekering. Het is een strategie die steeds meer verzekeraars gebruiken.
Fit worden middels een vitaliteitsprogramma omvat vaak een combinatie van meer bewegen en gezonder eten. Informeer eens bij je werkgever welke mogelijkheden deze biedt om een vitaliteitsprogramma te volgen van de verzekeraar. Veel werkgevers bieden een collectieve zorgverzekering aan voor werknemers.
Lagere zorgkosten door meer te bewegen
Door verzekeringnemers aan te zetten tot meer beweging hoeven verzekeraars minder kosten te vergoeden. Tegelijkertijd voelen de verzekeringnemers zich fitter en energieker. Daarbij hebben zij ook zelf lagere kosten. Denk bijvoorbeeld aan het eigen risico wat niet betaald hoeft te worden als men minder medische zorg nodig heeft door het jaar heen. Wanneer je fit bent kan het zelfs de overweging waard zijn om het eigen risico vrijwillig te verhogen, om op die manier te profiteren van een lagere premie. Let op, het verhogen van het eigen risico kan alleen wanneer je voldoende eigen vermogen hebt om dit eigen risico te kunnen dragen als medische zorg wel noodzakelijk is.