Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Hoe snel je cholesterolgehalte verlagen

Camille
2 min read

Als je te kampen krijgt met een hoge cholesterol kan je ten eerste kiezen om een aangepast dieet te volgen. Je kan natuurlijk ook meer sporten om te vechten tegen de kilo’s en je cholesterol. Hoe meer je sport en hoe gezonder je eet, hoe sneller je de strijd met de cholesterol zal winnen en hoe beter je conditie.

Gezondere eten

Wie op zijn cholesterol wilt letten, neemt best een gezonder eetpatroon aan. Zo’n gezond dieet volg je idealiter enkele weken, want na een weekje zal nog niet genoeg zichtbare resultaten opmerken. Je cholesterolgehalte zal ook nauwelijks of niet dalen. Enkele dagen gezonder eten zullen je wel fitter doen voelen maar, niet voldoende om helemaal in vorm te geraken.

Meer bewegen

Volg je een aangepast dieet om je cholesterol te verlagen, probeer dan ook stress te vermijden. Daarbij is het aangeraden om meer – dagelijks – te bewegen. Je cholesterolgehalte zal zienderogen dalen omdat voldoende beweging en mentale rust gunstig zijn voor je bloedstroom. Dit zorgt dan op z’n beurt voor een beter afbraak van de slechte cholesterol.

Vermijd deze addertjes

Gezonder gaan eten, meer bewegen en letten op je stressniveaus zullen de hoeveelheid cholesterol in je bloed doen dalen. Maar let op voor deze nefaste levensgewoontes :  als je te weinig beweegt, dan duurt het automatisch langer. Ben je een roker, dan duurt de strijd nog langer. Als je je levensstijl niet aanpast, zal het je veel tijd en moeite kosten om je cholesterolpeil op een normaal niveau te krijgen. Hou je de gezonde levensstijl vol, rook je niet (meer) en sport je genoeg, dan zal je binnen enkele weken een merkbaar resultaat verkrijgen.

Kortom, beweeg genoeg, weet dat roken niet goed voor je is en let op je eten. Het verschil zal je met verstomming slaan!

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…