Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Meer water drinken tijdens je werkdag in 3 eenvoudige stappen

Fien De Bruycker
3 min read

Geschreven met input van Brita

Meer water drinken is iets wat veel van ons op hun to-do lijst hebben staan. Niet gek want het drinken van water heeft veel voordelen. Toch kan het zijn dat je een stuk minder water drinkt wanneer je aan het werk bent. Het schiet er dan gewoon bij in. Dit terwijl goede hydratatie ervoor zorgt dat je geconcentreerd en creatief blijft. In dit artikel geeft BRITA je 3 tips om ook op je werk goed gehydrateerd te blijven. 

Waarom is water drinken gezond? 

Water vormt, samen met zuurstof, de basis voor het leven. 50 tot 70 procent van het menselijk lichaam bestaat namelijk uit water. Wanneer je lichaam goed gehydrateerd is, functioneert het beter. Zo worden voedingsstoffen als vitamines, koolhydraten en eiwitten beter opgenomen en verlopen enzymreacties makkelijker. 

Ook zorgt het drinken van water ervoor dat essentiële voedingsmiddelen worden opgenomen in cellen én gifstoffen worden afgevoerd. Hiermee geef je jouw immuunsysteem een boost, gaat je huid meer glanzen en voel je je een stuk energieker. Genoeg redenen dus om voldoende water te drinken

Hee meer water drinken op je werk?

Of je nu een waterdispenser op kantoor hebt, water uit fles drink of kiest voor kraanwater, het blijft moeilijk om genoeg water te drinken. Toch is het niet onmogelijk. Met deze drie tips wordt het in ieder geval een stukje makkelijker.

  1. Zet een reminder

Door het drinken van water te plannen, zul je gedurende de dag meer water drinken. Er zijn speciale apps die je helpen herinneren een glas water te drinken. Maar je kunt het ook met een herinnering in je agenda zetten of een timer op je telefoon zetten. Let er dan wel op dat deze niet tijdens een belangrijke afspraak afgaat! 

  1. Drink een glas leeg wanneer je je glas vult

Wanneer je een nieuw glas water vult, is het slim om dit glas meteen leeg te drinken en daarna weer te vullen. Zo drink je altijd dubbel zoveel water op een dag.

  1. Kies een drink buddy

Veel collega’s zullen het moeilijk vinden om genoeg water te drinken. Vind een collega die ook een challenge voor zichzelf zet. Zo kunnen jullie elkaar eraan herinneren om meer water te drinken en er een spel van maken. 

Met deze drie tips wordt het halen van je waterdoelstelling een stuk makkelijker. Welke tip ga jij als eerste proberen?

Door Fien De Bruycker

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…