Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Wat zijn de mogelijke voordelen van magnesium olie?

Gezond.be
4 min read

Geschreven met branded content van Zechsal.

Magnesium is een belangrijke voedingsstof voor mensen. Het heeft meerdere functies in het lichaam. Aangezien veel mensen een magnesiumtekort hebben, is het vaak nuttig om dit mineraal te integreren in je dieet. Daarnaast zien we ook het gebruik van magnesium olie en -spray toenemen. Maar wat is magnesium olie nu precies en waarom zou je het gebruiken? We leggen het graag uit!

Wat is magnesium olie?

Magnesium olie wordt gemaakt van een mengsel van magnesiumchloride en water. Wanneer deze twee stoffen worden gecombineerd, ontstaat een olieachtige vloeistof. Door deze vloeistof op de huid aan te brengen, wordt magnesium snel en effectief door de huid opgenomen.

Het zorgt niet alleen voor een betere regulering van de zenuw- en spierfunctie. Dit mineraal zorgt er ook voor dat de bloedsuikerspiegel en bloeddruk op niveau blijven én verstevigt de botten.

Magnesiumolie voor het verlichten van kleine pijntjes

Als je je door spierpijn niet lekker voelt, is een massage met magnesiumolie misschien net wat je nodig hebt. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat een gezond magnesiumgehalte zenuwpijn kan tegengaan en spierpijn na het sporten verlicht.

Daarom zijn met magnesium verrijkte badzouten en magnesiumolie de laatste tijd steeds populairder geworden. Het kan zelfs helpen bij het verlichten van pijntje naar aanleiding van carpale tunnel syndroom.

Heb je geen pijn, maar wel een blessure? Ook dan is het gebruik van deze olie aan te raden, aangezien het kan helpen bij het herstel.

Het helpt kramp verlichten

Wanneer er een tekort is aan magnesium in het lichaam, kun je vaker last hebben van spierkrampen. In het lichaam fungeert magnesium als een elektrolyt dat van cruciaal belang is voor de spierfunctie.

Verstoorde slaap door een magnesium tekort

Van magnesium is ook aangetoond dat het een harmoniserend effect heeft op de stemming, wat je kan helpen ontspannen in een diepere slaap. Bovendien is magnesium van cruciaal belang bij het reguleren van de stressrespons. Magnesiumsupplementen, waaronder olie, kunnen de slaapkwaliteit aanzienlijk verbeteren. Met het gebruik van de juiste middelen kun je een magnesium tekort voorkomen.

Het verbetert de kwaliteit van de huid

Wanneer u magnesiumolie plaatselijk op de huid aanbrengt, vermindert de talgproductie, waardoor dit ideaal is voor mensen die te maken hebben met bijvoorbeeld puistjes. Dit werkt als het ware als een bevochtigingsmiddel, waardoor de huid gehydrateerd blijft.

Aanmaak van magnesium

Het menselijk lichaam maakt zelf geen magnesium aan, maar het mineraal komt van nature wel in veel voedingsmiddelen voor. De hoogste concentraties worden gevonden in:

  • zuivelproducten
  • noten en zaden
  • volle granen
  • groene bladgroenten
  • peulvruchten

Hierdoor zijn er genoeg voedingsmiddelen die je kunt nuttigen om meer magnesium binnen te krijgen.

Door Gezond.be

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…