Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

10 tips voor een actieve werkdag

Bram
3 min read

De ene dag ben je al wat productiever dan de andere, dat is normaal. Toch zijn er enkele tips waarmee je van elke dag een actieve werkdag kan maken.

1. Sta wat vroeger op

Door elke dag een uurtje vroeger op te staan kan je al een hele berg werk verzetten. Je kan bijvoorbeeld al de was doen of de hond uitlaten. Allemaal dingen waar je straks niet meer aan moet denken.

2. Gebruik je agenda

Een actieve werkdag begint met een goede planning. Maak een lijstje met alle taken die je moet volbrengen. Welke taken moeten het snelste klaar zijn en waar kan ik nog mee wachten? Een agenda is onmisbaar voor een productieve werkdag.

3. Moedig jezelf aan

Dat ene moeilijke werkje dat blijft aanslepen, iedereen heeft er al eens last van. Probeer jezelf aan te moedigen. Overtuig jezelf ervan dat je goed bezig bent.

4. Zog voor een nette werkomgeving

Niets leidt zo de aandacht af als een rommelige omgeving. Moeten al die papieren echt op je bureau liggen? Probeer je werkplaats zo net en opgeruimd mogelijk te houden,

5. Een goede dag planning is belangrijk

Ben je een ochtendmens of werk je beter in de namiddag? Plan je dag goed in en houd rekening met je werktempo. Sommige taken kan je beter “s morgens afwerken terwijl je andere taken ook in de namiddag kan doen.

6. Weersta aan de facebook verleiding

Social media zijn slecht voor je productiviteit. Je denkt heel even naar je facebook te kijken en na een uur ben je nog steeds niet aan het werk. Niet doen dus!

7. Neem korte pauzes

Je hersenen zijn niet gemaakt om zich een hele dag door  te concentreren. Neem daarom na elke 50 minuten een korte pauze van 5 minuten. Je zal je veel helderder voelen als je weer begint te werken.

8. Werk niet te lang

Hetzelfde geldt voor het aantal uren in je dag. Onderzoek wijst uit dat mensen minder productief worden naarmate ze meer uren werken. Moet je echt zo lang doorwerken? Kan je er niet beter morgen met een fris hoofd aan beginnen?

9. Geef jezelf op het einde van de werkdag een beloning

Het is goed om naar iets uit te kijken tijdens je werkdag. Eens naar de film gaan, lekker eten of gezellig luilekkeren behoren allemaal tot de mogelijkheden.

10. Wees vriendelijk tegen je collega’s

Goede collega’s zijn van onmisbaar belang. Ze kunnen je motiveren en helpen wanneer het moeilijk gaat. Wees vriendelijk tegen je collega’s, ze verdienen het!

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…