Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

12 dingen die je écht moet doen als je single bent als twintiger

Olivier
7 min read

Voeg deze maar snel toe aan je bucket list. Als je single bent tenminste.

1. In je eentje op restaurant

Als alleenstaande twintiger kun je prima in je eentje op restaurant gaan. Bij voorkeur kies je een luxe zaak waar je je prima amuseert met jezelf als gezelschap. Je hebt immers helemaal geen vreemde date aan de andere kant van de tafel nodig. In plaats daarvan geniet van een goed boek en de meest heerlijke wijn die je je kunt bedenken. Je bent immers een onafhankelijk persoon die achteraf de rekening zelf zal voldoen. 

2. Vakantie met vrienden

Als single twintiger kun je met al je vrienden op vakantie. Soms kun je dan wel het idee hebben dat je je bankrekening net wat teveel uitbuit. Maar samen met je beste vrienden in een vliegtuig stappen is iets waar je later met plezier op terugblikt. Uiteraard zul je hier bepaalde offers voor moeten doen, bijvoorbeeld door die leuke outfit niet aan te schaffen of slechts één keer gaan stappen volgende maand. Het is het allemaal waard want er is niets beters dan naar een aangename plek gaan samen met mensen om wie je geeft. 

3. Vier je onafhankelijkheid

Een alleenstaande twintiger heeft alle reden om zijn, of haar, onafhankelijkheid te vieren. Single zijn is weliswaar niet altijd even gemakkelijk, maar biedt zo nu en dan wel veel voordelen. Zo zul je onder andere de kans krijgen om je vrij te voelen van de last die een relatie soms met zich meebrengt. Uiteindelijk zul je namelijk toch een fors deel van je leven besteden aan het zorgen maken over mensen die je dierbaar zijn. Op dit moment kun je dus maar beter genieten van je eigen tijd en ruimte. 

4. Date zoveel je wilt

Daten met zoveel mensen als je wilt, is mogelijk als je een alleenstaande twintiger bent. Daten is namelijk geweldig leuk en spannend. Op die manier kun je er zelf achterkomen wat je wilt, in plaats van wat anderen denken dat je wilt. Op het ogenblik dat het minder goed gaat, heb je namelijk weinig of niets te verliezen. Bovendien kun je zo ervaring opdoen op het pad dat uiteindelijk zal leiden tot de ware Jacob. Verder dien je je te bedenken dat je, als je eenmaal een relatie hebt, ook je bed moet delen, dus geniet van de extra ruimte zolang het kan. 

5. Dump negatieve mensen

Durf afstand te nemen van mensen die een negatieve invloed hebben op je leven. Het maakt hierbij niet uit of dit nu een vriend of een familielid is. Er zal immers niets te behalen zijn als je jezelf alleen maar omringt met dergelijke personen. Je hebt het zelf namelijk al druk genoeg met je leiden van eigen leven. Mensen die je tijd alleen maar verspillen met hun negativiteit kun je dan ook beter aan de kant schuiven. Zij zullen je immers niet naar je geluk leiden.

6. Ontdek de wereld

Je bent een twintiger en je bent vrijgezel dus niemand zal je tegenhouden als je de wereld wilt gaan ontdekken. Je kunt over heel de wereld reizen en genieten op de plaatsen die jou het meest aanspreken. Je kunt bijvoorbeeld wijn proeven in Australië, chocolade eten in Frankrijk en de meest tropische stranden ontdekken. Het enige dat je hiervoor hoeft te doen, is wat geld sparen en op het vliegtuig stappen. Indien iemand je de vraag stelt of je jezelf zult vinden, dan kun je antwoorden dat je de beste versie van jezelf al gevonden hebt. Deze ligt inmiddels heerlijk op een tropisch strand te genieten van een overheerlijke cocktail. 

7. Zeg vaker ja!

Je kunt, als vrijgezelle twintiger, met een gerust hart wat vaker ja als antwoord geven. Je bent namelijk een volwassen en onafhankelijk mens die een eigen leven leidt. Er is dus geen enkele reden om geen positief antwoord te geven op bepaalde verzoeken of verleidingen. Zo kun je bijvoorbeeld ja zeggen tegen de man die je al maanden mee uit vraagt of tegen je ouders als zij je vragen om samen op reis te gaan. Zelfs als je niet altijd even veel zin hebt om iets te doen, kan een positief antwoord toch gunstig uitpakken. Denk hierbij maar eens aan die heerlijke koekjes die je al weken vanuit je kast roepen om opgegeten te worden.

8. Spendeer tijd met geliefden

Door wat extra tijd door te brengen met je vader en moeder, die immers steeds ouder worden, of je vrienden die het alsmaar drukker krijgen, zorg je ervoor dat je alles uit dergelijke relaties haalt. Op dit moment heb je bovendien tijd om dit alles te doen. Wellicht dat je over enige tijd een aanzienlijk drukkere agenda hebt. Bovendien is het essentieel om bestaande relaties goed te houden. Deze hebben namelijk betrekking op mensen op wie je op de langere termijn altijd kunt rekenen.

9. Laat het verleden los

Als je single bent als twintiger, en nog een heleboel herinneringen aan je verleden hebt bewaard, dan is het wellicht tijd geworden om orde op zaken te stellen. Zo kun je de nostalgische herinneringen aan je eerste lief of je studententijd eens op gaan ruimen, De foto’s die je bewaarde van je eerste liefde zullen je immers alleen maar in de weg staan om verder te gaan in het leven. De relatie is namelijk om een bepaalde reden verbroken en door hier voortdurend aan herinnerd te worden, zul je minder vrij de toekomst tegemoet kunnen treden. 

10. Verlos je van emotionele barrières

Door je los te maken van allerlei emotionele barrières, hoe moeilijk dit soms ook is, kun je de pijn uit het verleden een plekje geven. Je kunt de muur, die je inmiddels rondom jezelf op hebt gebouwd, afbreken en doorgaan met je leven. Het loslaten van je emotionele barrières zal ervoor zorgen dat je jezelf open kunt stellen voor andere mensen. Je zult je niet alleen bevrijd voelen, maar eveneens in staat zijn om een ander de kans te geven om iets moois aan je leven toe te voegen.

11. Werk aan je eigen geluk

Door extra aardig te zijn voor jezelf zul je voor een belangrijk deel aan je eigen geluk werken. Het is namelijk niet aan een relatie om je je speciaal te laten voelen. Om gelukkig te zijn, hoef je dus niet afhankelijk te zijn van een relatie. Je kunt immers ook jezelf verwennen, gewoon omdat je dat verdiend hebt en niet omdat dit eigenlijk een partner zou moeten doen. Je kunt bijvoorbeeld besluiten om jezelf die leuke, maar eigenlijk veel te dure tas, cadeau te geven, alleen omdat je vind dat je dit hebt verdiend en dit hebbedingetje graag wilt hebben. 

12. Leer heerlijk koken

Door te leren hoe je een lekkere maaltijd op tafel kunt zetten, kun je jezelf ook culinair verwennen. Je doet dit dus niet om een ander te plezieren, maar echt om jezelf een dienst te bewijzen. Het is namelijk erg bevredigend om een lekkere maaltijd te kunnen bereiden en ook nog eens exact te weten wat je binnenkrijgt. Je kunt je kookkunsten onder andere verbeteren door een kookcursus te volgen, maar eveneens door nieuwe recepten uit te proberen met behulp van een kookboek.

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…