Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

12 verrassende redenen om bier te drinken

Bram
3 min read

Wat kan er meer deugd doen dan een heerlijk lekker pintje. Het is de ultieme verkoeling op een warme zomeravond én de ideale opwarmer tijdens donkere winterdagen. Maar wist je dat bier, met mate gedronken, supergoed is voor je gezondheid?

1. Stress? Welke stress?

Door af en toe een biertje te drinken verlaag je het stressniveau in je lichaam. Je risico op een hartziekte daalt hierdoor aanzienlijk.

2. Bier is goed voor je spieren

Als je bier drinkt takelen je spieren minder snel af. Het hop dat gebruikt wordt in bier stimuleert je spierweefsel en maakt je spieren sterker.

3. Mensen die bier drinken hebben minder kans op diabetes

Verschillende studies tonen aan dat mensen die bier drinken ongeveer 30% minder kans hebben op diabetes.

4. Bier is antibacterieel

Er wordt veel hop gebruikt om bier te maken. Het is dan ook essentieel voor de verfrissende bittere biersmaak. Hop is erg goed voor je lichaam, het is antibacterieel en het voorkomt dat je ziek wordt.

5. Een pintje maakt je socialer

Een biertje kan je helpen om meer vrienden te maken. Het maakt je minder gespannen en je durft meer jezelf zijn.

6. In bier zitten veel vezels

In bier zitten veel vezels die op een natuurlijke manier laxerend werken. Het zorgt er ook voor dat eten langer in je maag blijft zitten waardoor je minder snel opnieuw honger krijgt. Drink tijdens je eten een biertje, je zal je minder snel overeten.

7. Verminder je kans op nierstenen

Bier drinken verminderd je risico op nierstenen. Nierstenen zijn heel pijnlijk, nog een reden om af en toe een biertje te drinken!

8. Versterk je botten met bier

Je kan je botten sterk houden met bier, hierdoor heb je minder kans op breuken na een val. Drink met mate want te veel bier drinken zorgt er net voor dat je botten hun kracht verliezen.

9. Bier vermindert je kans op hartproblemen

Rode wijn wordt vaak aangeprezen als de gezondste alcoholische drank. Dit blijkt niet helemaal waar te zijn. Bierdrinkers hebben volgens onderzoek minder hartproblemen dan wijn- of whiskydrinkers.

10. Bier is rijk aan vitamine B

Bier zit boordevol vitamine B, dat komt door de gist die in bier zit. Ongefilterd bier bevat hoge hoeveelheden vitamine B3, vitamine B6 en vitamine B9. Het ondersteunt je celgroei, verlicht menstruatieklachten en voorkomt darmkanker. Krijg jij ook zin in een lekker biertje?

 

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…