Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

de 3 leukste opbergideeën voor je keuken

Anja
2 min read

De keuken is de plek bij uitstek voor het opslaan van verschillende zaken. Je hebt immers ook veel wat je kwijt moet: servies, glazen, borden, bestek, kruiden, brood en sauzen. Alles op en rondom het aanrecht laten liggen, is natuurlijk geen optie. Maar waar laat je alles dan in de naam van alles wat heilig is? Dit zijn de leukste opbergideeën!

Rieten manden

Een perfecte opslagplaats voor spullen die wél in de keuken moeten liggen, maar die je niet zo vaak gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan theedoeken, kookboeken, bepaalde mixers en schoonmaakartikelen. Naast het feit dat het riet een perfect compliment is voor een (veel keukens zijn wit) witte keuken, bedekt het de inhoud van het mandje.

Trap vol lekkers

Soms moet je in de keuken flink zoeken, voordat je ook al weer dat ene potje kruiden hebt gevonden, of die olijfolie. Een trapsysteem in je keukenkast is een magnifiek compliment voor verschillende specerijen. Je kunt bijvoorbeeld op de onderste plank de kruiden bewaren, eentje daarboven de borden, daarboven de olie en dranken en helemaal bovenaan je keukengerei, zoals een spatel. Je kunt het indelen op gebruik, kleur of gemak.

Efficiënt gebruik maken van ruimte

Bij veel winkels kun je kisten tegen een uiterst scherpe prijs kopen. Koop vier (identieke) kisten – afhankelijk van je muurruimte – en een grote pot verf. En als je het niet al in huis hebt, een vel schuurpapier. Schuur de vier kisten zorgvuldig, zodat je een boterzacht resultaat hebt. Schilder vervolgens één laag verf over de kisten, laat het eventjes drogen en verf de kisten dan nog twee keer. Even laten drogen, en je kunt ze ophangen! Met vier (dikke) spijkers/schroeven kun je de kisten naar eigen inzicht, met de onderkant tegen de muur uiteraard, aan de muur vastmaken. Het is een prachtige en vooral praktische invulling van je muur. Vullen maar.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…